ssha-zitknulysia-z-pereponamy-u-sprobi-zbilshyty-vyrobnytstvo-raket-dlia-zrk-patriot-na-zavodakh-v-yaponii-zmi

США зіткнулися з перепонами у спробі збільшити виробництво ракет для ЗРК Patriot на заводах в Японії - ЗМІ

 • 16600 переглядiв

План США збільшити виробництво ракет Patriot в Японії відкладається через нестачу систем самонаведення від Boeing. Mitsubishi Heavy Industries могла б подвоїти виробництво, але потребує додаткових компонентів та розширення потужностей.

План США використовувати японські заводи для збільшення виробництва ракет ППО Patriot відкладається через брак систем самонаведення ракет, які виготовляються компанією Boeing. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Як розповіли джерела видання, план США використовувати японські заводи для збільшення виробництва ракет ППО Patriot, які використовуються Україною для захисту від атак росії, відкладається через брак критично важливого компонента, який виготовляється компанією Boeing. Мова йде про системи самонаведення ракет.

Зазначається, що японська компанія Mitsubishi Heavy Industries уже виробляє близько 30 ракет щороку за ліцензією оборонного підрядника Lockheed Martin і могла б збільшити цю кількість до 60.

"Сполучені Штати сподіваються якнайшвидше збільшити виробництво приблизно з 500 на рік до понад 750 на рік у всьому світі. Але жодне розширення в Японії не буде можливим без додаткових поставок систем самонаведення ракет, які направляють їх на останніх етапах польоту. Може пройти кілька років, перш ніж Mitsubishi Heavy Industries зможе збільшити зможе збільшити обсяги виробництва", - кажуть джерела видання.

Як зазначає видання, навіть за наявності достатньої кількості систем самонаведення японській компанії також довелося б збільшити виробничі потужності. Уряд Японії у 2022 році заявив, що готове надати фінансову допомогу оборонним компаніям, які хочуть розширити виробництво. Але йдеться про допомогу для підприємств, які працюють на потреби самої Японії, а не на експорт.

Також видання наголошує, що міністри закордонних справ і оборони Японії та Сполучених Штатів збираються зустрітися в Токіо цього місяця для переговорів, які, як очікується, включатимуть поглиблення промислового співробітництва в галузі оборони.

Нагадаємо

В рамках останнього пакету військової допомоги Україні, який президент США оголосив на полях саміту НАТО, Вашингтон передав Україні батарею ЗРК Patriot.

Популярні

Новини по темі

На Чернігівщині у жінки виявили лептоспіроз: що відомо

 • 17051 переглядiв