ssha-zasudyly-izrailskykh-ministriv-shcho-zaklykaly-palestyntsiv-emihruvaty-z-hazy

США засудили ізраїльських міністрів, що закликали палестинців емігрувати з Гази

 • 23431 переглядiв

США засуджують ізраїльські заклики до міграції палестинців з Гази та називають подібну риторику безвідповідальною.

США засудили суперечливі заклики ізраїльських міністрів, які вважають, що палестинців варто заохочувати до еміграції з Гази. Про це повідомили France24, пише УНН.

Деталі

Ізраїльські міністри правого спрямування Бецалель Смотріч та Ітамар Бен- Ґвір виступають за переселення палестинців за межі сектору Гази. Представники Госдепу США критикують це. Представник Госдепу Метью Міллєр сказав, що США вважають Сектор Газа палестинською землею, а риторику щодо переселення палестинців назвав безвідповідальною.

Сполучені Штати є нашим найкращим другом, але перш за все ми зробимо те, що найкраще для держави Ізраїль: міграція сотень тисяч із Гази дозволить мешканцям периферійних районів Ізраїлю повернутися додому та жити в безпеці, та захистить солдатів ЦАХАЛу

- написав у відповідь міністр національної безпеки Ізраїля Ітамар Бен-Ґвір в Х. 

Бен-Ґвір вважає, що відхід палестинців і відновлення зруйнованих ізраїльських поселень у приграничних регіонах "є правильним, справедливим, моральним і гуманним рішенням". Ще один ультраправий представник ізраїльського уряду, міністр фінансів Бецалель Смотріч заявляв, що Ізраїль повинен "заохотити" приблизно 2,4 мільйона палестинців покинути цю територію.

В свою чергу, США наполягають, що після втрати ХАМАСу над територією Сектору Газа, терор по відношенню до ізраїльтян припиниться.

Ізраїль виведе частину військ із Гази, оскільки війна вступає в нову фазу01.01.24, 22:22

Ганна Оніщенко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Дніпрі пролунали вибухи - ЗМІ

     • 27452 переглядiв

    ПС ЗСУ попередили про ракету у напрямку Дніпра

     • 27175 переглядiв