ukenru
ssha-vydelil-ukrainskoy-armii-bolee-1-3-mlrd-dollarov-za-5-let

США виділив українській армії більше 1,3 млрд доларів за 5 років

 • 10560 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Сполучені штати Америки з 2014 року виділили Україні більше 1,3 млрд доларів на зміцнення обороноздатності і поліпшення взаємодії з НАТО. Про це заявив прес-секретар Пентагону Ерік Пахон, передає УНН з посиланням на "Известия".

Пахон зазначив, що Вашингтон підтримує прагнення Києва приєднатися до альянсу, проте важливим перешкодою на цьому шляху залишається рішення територіальних питань, включаючи "кримську проблему".

"Ми вітаємо прагнення України до членства в НАТО і рішуче підтримуємо право цієї країни вільно вибирати своє майбутнє і політичний курс без зовнішнього втручання", - сказав він.

На думку члена комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франца Клінцевіча, українські збройні сили в 2014 році не відповідали стандартам НАТО, тому Вашингтон і працює над їх модернізацією.

"Україна потрібна НАТО і США як анти-Росія. А щоб зробити з неї анти-Росію, необхідно підвищити рівень збройних сил. Для цього і виділяються американські гроші", - сказав Клінцевіч.

Відзначається, що американські експерти впевнені, що НАТО не буде розширюватися за рахунок України, оскільки це створить додаткову напругу у відносинах з Росією.

Російський сенатор нагадав, що колись Вашингтон також активно виділяв кошти на підвищення рівня збройних сил Грузії. Однак "тестування" стану грузинських ЗС в 2008 році закінчилося відділенням Абхазії і Південної Осетії.

Нагадаємо, конгресмени США пообіцяли допомогти українській армії.

Українські Національні Новини

Політика