ssha-prypyniaiut-dopomohu-hruzynskomu-uriadu-na-ponad-95-milioniv-dolariv-blinken

США припиняють допомогу грузинському уряду на понад 95 мільйонів доларів - Блінкен

 • 12624 переглядiв

США припиняють надання допомоги уряду Грузії на суму понад $95 млн через антидемократичні дії. Блінкен заявив, що дії грузинського уряду несумісні з нормами членства в ЄС і НАТО.

Сполучені Штати припиняють надання допомоги уряду Грузії на суму понад 95 мільйонів доларів після перегляду двостороннього співробітництва, заявив в середу Держсекретар СШК  Ентоні Блінкен. Також назвав дії уряду Грузії "антидемократичними". Про це УНН повідомляє із посиланням на Reuters. 

"Антидемократичні дії та неправдиві заяви грузинського уряду несумісні з нормами членства в ЄС і НАТО", - ідеться в заяві держсекретаря Ентоні Блінкена. 

Втім він додав, що Вашингтон і далі надаватиме допомогу, яка йде на користь народу країни. 

Доповнення 

В США неодноразово критикували ухвалений в Грузії урядовий  законопроєкт про "іноагентів".

Також посол Євросоюзу в Грузії Павло Герчинський, говорячи про Грузію, заявив, що лідери Євросоюзу вирішили заморозити процес вступу. 

Нагадаємо 

Закон про "іноагентів" фактично є аналогом закону, ухваленого в росії. Згідно з документом, ЗМІ та громадським організаціям, які отримують фінансування з-за кордону, надаватимуть статус "агентів іноземного впливу". Реєструвати іноагентів має прокуратура, а не служба держреєстру. Для фізичних осіб за порушення закону передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років, для юридичних - штраф.

Популярні

Новини по темі