ukenru
ssha-pratsiuiut-z-partneramy-dlia-posylenniam-ppo-ukrainy-pentahon

США працюють з партнерами для посилення ППО України - Пентагон

 • 27703 переглядiв

США працюють з партнерами для наданням Україні додаткових можливостей протиповітряної оборони для захисту її енергетичних об'єктів від російських атак, наголошуючи при цьому на важливості схвалення Конгресом більшого фінансування на ці цілі.

США працюють з партнерами над питанням надання Україні додаткових можливостей протиповітряної оборони для у тому числі захисту її енергетичних об'єктів від російських атак, заявив під час брифінгу у четвер, 11 квітня, речник Пентагону Пет Райдер, наголошуючи при цьому на важливості схвалення Конгресом більшого фінансування на ці цілі, пише УНН.

Деталі

На запитання, чи може Пентагон, не чекаючи рішення Конгресу США, знайти для України додаткові засоби протиповітряної оборони для у тому числі захисту об'єктів енергетики від атак, речник Міністерства оборони США Пет Райдер відповів, що США працюють у цьому напрямку разом із партнерами. "Ми це робимо", - сказав він.

Безперечно, найважливіше, що ми можемо зробити, це схвалити додаткове фінансування. Але це не означає, що Департамент і уряд США нічого не роблять. Як ви знаєте, ми продовжуємо тісно консультуватися з нашими міжнародними союзниками та партнерами та з Україною щодо важливості надання Україні дуже важливих спроможностей, включаючи протиповітряну оборону

- сказав Райдер.

Зі слів речника Пентагону, США продовжать консультуватися "з нашою коаліцією в усьому світі, щоб забезпечити та побачити що ми можемо отримати для України на цьому фронті".

"Але знову ж таки, найголовніше, що ми можемо зробити прямо зараз, з точки зору національної безпеки США, це ухвалити додаткове фінансування", - наголосив Райдер.

У Білому домі відреагували на масовану атаку рф на енергетику України: закликали Конгрес ухвалити допомогу для надання більшої кількості ППО12.04.24, 09:02 • [views_0]