ukenru
ssha-planuie-stvoryty-novyi-viiskovyi-pakt-z-krainamy-pivnichnoi-yevropy-proty-putina-shcho-vin-peredbachatyme

США планує створити новий військовий пакт з країнами Північної Європи проти путіна: що він передбачатиме

 • 37599 переглядiв

США формують новий військовий пакт з європейськими країнами, збільшуючи кількість американських солдатів і баз у Північній Європі.

США створить новий військовий пакт з країнами Європи проти президента рф володимира путіна, який передбачатиме зростання кількості американських солдатів і військових баз у північноєвропейських країнах, повідомляє BILD, передає УНН.

Деталі

США створить новий військовий пакт з країнами Європи, який передбачатиме зростання кількості американських солдатів і військових баз у європейських країнах. Повідомляється, що Фінляндія підписала із США угоду про розміщення в країні американських сил. Збройні сили США отримають доступ до 15 фінських військових баз.

"Країни Північної Європи усвідомлюють, що для захисту від агресивної путінської росії їм потрібна підтримка США. За укладеними договорами уважно стежать і уряді Німеччини. Водночас у Європі зростає занепокоєння, що допомога США може ослабнути, якщо у 2024 році до Білого дому повернеться Дональд Трамп", - повідомляє видання.

Нагадаємо

Данія та США підписали оборонну угоду, яка, серед іншого, передбачає розміщення американських військових та військової техніки на території Данії. Але угода має бути ухвалена парламентом, що, за оцінками уряду Данії, може зайняти "рік".

5 грудня США і Швеція підписали угоду про співпрацю в оборонній сфері.

19 грудня США та Фінляндія підписали угоду про оборонне співробітництво. Договір Defence Cooperation Agreement (DCA) уможливить присутність і тренування американських сил та попереднє розміщення американської оборонної техніки на території Фінляндії.

Німеччина планує відправити близько п’яти тисяч військових в Литву, для посилення оборони східного флангу НАТО.

Павло Башинський

Політика