ssha-peredaly-ukrainskym-prykordonnykam-dekilka-shvydkisnykh-kateriv-metal-shark

США передали українським прикордонникам декілька швидкісних катерів Metal Shark

 • 21229 переглядiв

Україна отримала від США кілька нових швидкісних і маневрених катерів Metal Shark, оснащених сучасними системами навігації та безпеки, для посилення своїх можливостей з охорони морського кордону.

Днями Державна прикордонна служба України отримала від США декілька нових катерів Metal Shark. Про це пише УНН з посиланням на ДПСУ.

Деталі 

Прикордонники пояснили, що катерами, які були передані прикордонному відомству від уряду США, у рамках реалізації спільного проєкту із Відділом оборонного співробітництва ODC та за активної підтримки Програми експортного контролю та безпеки кордонів EXBS.

Отримані катери обладнані сучасними системами навігації, керування, автоматичного пожежогасіння, камерами відеоспостереження. За словами морських прикордонників, ці катери дуже швидкісні, надзвичайно маневровні, комфортні та ергономічні.

Американські катери вже стали надійними залізними побратимами моряків-прикордонників на морській та річковій ділянках і залучені в охороні та обороні державного кордону України, висвітленні надводної обстановки тощо. Зокрема, дані катери залучаються й до забезпечення безпекової складової морського коридору у Чорному морі

- розповіли в ДПСУ.

Доповнення

В ДПСУ додають, що торік військовослужбовці з-поміж корабельно-катерного складу загонів Морської охорони пройшли навчання з управління та експлуатації малих патрульних катерів.

Практичні тренінги відбувалися в США, безпосередньо на базі суднобудівної компанії "Metal Shark", яка спеціалізується на виготовленні катерів з алюмінієвими корпусами.

Нагадаємо

У квітні Естонія у координації з Данією передали Україні два патрульні катери для захисту морських шляхів від російської агресії.

Волонтери ГО "Вільні та Вірні" передали військовим чергову партію баггі, пікапів та відремонтованої трофейної техніки01.07.24, 08:44

Популярні

Новини по темі

Міноборони тестує нову полегшену модель бронежилета

 • 18869 переглядiв

Зеленський разом із першою леді прибув до Вашингтона

 • 25014 переглядiв