ssha-peredaly-ukraini-18-avtotransformatoriv-dlia-vidnovlennia-enerhomerezh

США передали Україні 18 автотрансформаторів для відновлення енергомереж

 • 15298 переглядiв

США надали "Укренерго" 18 високовольтних автотрансформаторів для відновлення енергомереж після російських атак. Частина обладнання вже працює, забезпечуючи електроенергією мільйони українців.

Для відновлення енергомереж після російських атак, США передали для магістральної мережі "Укренерго" 18 високовольтних автотрансформаторів. Про це розповіла пані посол США в Україні Бріджит Брінк, передає УНН.

Деталі

Брінк підкреслила, що в той час, як рф намагається знищити енергомережу України, партнери налаштовані її відновити. 

Пишаюся тим, що USAID закупив 18 автотрансформаторів, і це ще не все. Такі дії допоможуть зберегти енергомережу України, незважаючи на атаки Росії, і забезпечать електроенергією 38 мільйонів українців

- заявила пані посол. 

Бельгія виділить 9 мільйонів євро на відновлення енергетики України31.07.24, 18:16

Доповнення

В НЕК "Укренерго" підкреслили, що частина цього устаткування вже працює на об’єктах "Укренерго", забезпечуючи електроенергією домівки мільйонів українців.

Нові автотрансформатори є частиною великого спільного проєкту USAID та НЕК "Укренерго" із відновлення об’єктів  української енергетики після ударів росіян

- кажуть в компанії. 

У відомстві додали, що можливість замінити  пошкоджене ракетами та дронами обладнання на нове є найважливішим, після ППО,  засобом захисту енергетичної безпеки України.

Нагадаємо

"Укренерго" підписало угоду з KfW про грант на 100 млн євро від ЄС на відновлення та захист енергетичної інфраструктури. Кошти підуть на модернізацію підстанцій, ремонт пошкодженого обладнання та посилення захисту об'єктів.

Популярні

Новини по темі

У 200-річному палаці Красицьких на Рівненщині обвалився дах

 • 13847 переглядiв

Україна та Ірландія обговорили зміст двосторонньої угоди

 • 23447 переглядiв