ukenru
sprava-gandzyuk-advokat-zayaviv-scho-mangera-ne-bude-zavtra-u-sudi-cherez-problemi-zi-zdorovyam

Справа Гандзюк: адвокат заявив, що Мангера не буде завтра у суді через проблеми зі здоров’ям

 • 12744 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Голові Херсонської облради Владиславу Мангеру зачитали ухвалу суду про привід на судове засідання. Водночас лікарі надали довідку про те, що Мангера не можна транспортувати у зв’язку з погіршенням його стану здоров’я. Про це УНН у неділю повідомив адвокат Мангера Дмитро Ільченко.

“Сьогодні відбулась така процедура, як вручення ухвали про привід. Працівники поліції зачитали Владиславу Мангеру ухвалу, відповідно до якої він має з’явитись у суд на завтра. Проте Мангер повідомив, що знаходиться на лікуванні, після чого співробітники поліції звернулись до лікарів, які надали довідку про те, що Мангера зараз не можна транспортувати у зв’язку з погіршенням його стану здоров’я”, — сказав Ільченко.

З його слів, оскільки наразі неможливо здійснити транспортування його клієнта, було здійснено відповідний акт і направлено до Києва.

“Завтра в Києві Мангера не буде, його доставка в Київ відбуватись не буде... Ми надали відповідну заяву до суду про те, що як тільки лікарі дозволять йому пересуватись, він відразу повідомить про це суд і буде готовий приїхати на будь-яке судове засідання. Прогноз — лікарі говорять, що якщо не буде нових ускладнень, за тиждень ситуація має розв’язатись. Ніхто не збирається ухилятись від суду”, — додав адвокат.

Зазначимо, напередодні активісти повідомили про те, що Мангер прибув до Херсонського обласного кардіологічного диспансеру. 

Раніше УНН писав, що Офіс Генерального прокурора завершив розслідування у справі щодо вбивства громадської активістки Катерини Гандзюк за підозрою голови Херсонської облради Владислава Мангера та Олексія Москаленка (Левіна). 12 червня стало відомо, що прокурор відновив досудове розслідування щодо Мангера та Левіна.

Напад на Гандзюк стався 31 липня 2018 року: жінку облили сірчаною кислотою у Херсоні.

Гандзюк зазнала хімічних опіків понад 30% тіла. 4 листопада стало відомо про смерть Гандзюк після 3-х місяців лікування.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП