spozhyvannia-elektryky-zrostaie-cherez-speku-diiatymut-hrafiky-vidkliuchen-ukrenerho

Споживання електрики зростає через спеку, діятимуть графіки відключень - Укренерго

 • 16310 переглядiв

Споживання електроенергії в Україні зросло на 2,1% через спеку. З 16:00 до 24:00 в усіх регіонах діятимуть обмеження, імпорт здійснюється з 5 сусідніх країн, 550 населених пунктів знеструмлено.

В Україні зростає споживання електроенергії через спеку. Є імпорт з 5 сусідніх країн. Знеструмлено 550 населених пунктів. З 16:00 до 24:00 в усіх регіонах діятимуть графіки відключень, повідомили у вівторок в Укренерго, пише УНН.

Споживання

"Споживання електроенергії продовжує зростати. У вівторок, 20 серпня, станом на 9:30, рівень споживання на 2,1% вищий, ніж попередньої доби. Це зумовлено спекотною погодою у більшості областей України", - ідеться у повідомленні.

Напередодні, як вказали у компанії, також було "значне збільшення" споживання проти п'ятниці.

Українців закликали до ощадливого споживання електроенергії протягом всієї доби, а особливо – в години максимального споживання вранці та увечері. І не вмикати у цей період кілька потужну техніку одночасно.

Через зростання обсягу дефіциту потужності в енергосистемі – сьогодні з 16:00 до 24:00 будуть застосовуватись заходи обмеження споживання для всіх категорій споживачів, окрім критичної інфраструктури та підприємств, що оплачують понад 80% імпорту електроенергії для власних потреб

- повідомили в Укренерго.

Завтра в Україні знову діятимуть графіки відключень: скільки черг та коли вимикатимуть19.08.24, 18:08

Імпорт та експорт

Імпорт - протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 19 558 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 1235 МВт. Експорт не відбувається і не передбачається.

Знеструмлення

Через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлені 550 населених пунктів. Через бойові дії: є знеструмлення у Донецькій, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Харківській, областях. З технічних причин знеструмлювались споживачі на Київщині.

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На Вінниччину вночі зайшло 12 ворожих дронів, 10 збили - ОВА

     • 19755 переглядiв

    Атака рф на Київщину: пошкоджено 7 будинків та автомобіль

     • 26036 переглядiв