spozhyvannia-elektroenerhii-stabilne-vidkliuchennia-ne-prohnozuiutsia

Споживання електроенергії стабільне, відключення не прогнозуються

 • 19297 переглядiв

Споживання електроенергії в Україні залишається на рівні п'ятниці. Через бойові дії та інші причини знеструмлено 492 населені пункти, але масових відключень не очікується.

Споживання електроенергії сьогодні вранці – на тому ж рівні, що й у п’ятницю. Відключення не прогнозуються. Через бойові дії та з інших причин знеструмлені 492 населені пункти. Про це повідомили у понеділок у НЕК "Укренерго" та Міненерго, пише УНН.

Споживання

"Сьогодні, станом на 9:30, споживання тримається на тому ж рівні, що й у попередній робочий день, у п’ятницю, 2 серпня. Застосування заходів обмеження не прогнозується", - повідомили в Укренерго.

У неділю, 4 серпня, як вказано, добовий максимум споживання був найнижчим за період після скасування обмежень (з 30 липня) та на 5,2% меншим, ніж у суботу, 3 серпня. Причина – прохолодна погода і традиційне зниження споживання у другий вихідний день тижня, зазначили у НЕК.

І закликали, за можливості, перенести користування потужними електроприладами на денні години: з 11:00 до 15:00. Це період, коли в енергосистемі найбільше електроенергії завдяки активній роботі сонячних електростанцій.

Експорт

Не відбувається і не передбачається.

Знеструмлення споживачів

Через бойові дії та з інших причин, за даними Укренерго, повністю або частково знеструмлені 492 населені пункти.

Через негоду на ранок знеструмлений один населений пункт у Дніпропетровській області, повідомили у Міненерго.

Через бойові дії, за даними НЕК, є знеструмлення у Донецькій, Дніпропетровській, Сумській, Харківській, Херсонській областях. З технічних причин знеструмлювались споживачі на Сумщині.

Обстріли

Донецька область: через бойові дії знеструмлювалось декілька підстанцій, побутові споживачі, а також шахта. На момент інциденту в шахті перебував 21 працівник. Усіх вивели на поверхню. Живлення відновлено. 

Дніпропетровська область: внаслідок бойових дій знеструмлювались підстанції, водоканал та місцева промисловість. Живлення відновлено для всіх споживачів, повідомили у Міненерго. 

НС

Чернігівська область: споживач скоїв напад на працівника аварійної служби газового господарства. Викликано швидку та поліцію. Працівника доставлено до лікарні.

ЗАЕС

Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 14.75 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції, вказали у Міненерго.

Популярні

Новини по темі

Ірландія звинувачує росію у шпіонажі на своїй території

 • 13460 переглядiв

СБУ "накрила" масштабну агентурну мережу фсб у 6 областях

 • 34592 переглядiв

Херсон вранці зазнав атаки військ рф: поранено чоловіка

 • 24216 переглядiв