smilyanskiy-ocholyuvatime-ukrposhtu-sche-dva-roki

Смілянський очолюватиме “Укрпошту” ще два роки

 • 15193 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Генеральний директор акціонерного товариства ”Укрпошта” Ігор Смілянський, високі зарплати якого раніше викликали жваву реакцію громадськості, продовжить очолювати компанію до 30 червня 2023 року. Відповідне рішення ухвалила наглядова рада “Укрпошти”, про що повідомили у компанії, передає УНН.

Цитата:

“Наглядова рада вважає, що стабільність компанії є першочерговою умовою для досягнення цих амбіційних цілей. Тому наглядова рада одноголосно, відповідно до статуту компанії, вирішила продовжити трудовий договір чинного генерального директора", - прокоментував голова наглядової ради "Укрпошти" Беноіт Плеска.

Коментар Смілянського

У своєму Facebook Смілянський наголосив, що це його останній строк на цій посаді.

“У мене і моєї команди багато планів і всього два роки, щоби все встигнути, адже це мій останній строк на цій посаді", - написав Смілянський.

Як зазначив Смілянський, в основу стратегії 2022-2026 років, яка буде представлена восени, покладено відкриття поштового банку, будівництво "сучасних сортувальних центрів" та "повна цифровізація" країни з запуском пересувних відділень у найвіддаленіші населені пункти.

Нагадаємо

Ігор Смілянський став генеральним директором ПАТ “Укрпошта” у 2018 році, з ним уклали контракт до 30 червня 2021 року. У 2020 році його зарплата становила 1,9 млн гривень в місяць, що становить 22,8 млн гривень в рік. Така зарплата директора "Укрпошти" викликала реакцію користувачів соцмереж.

Також стало відомо, що у 2020 році Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження щодо можливого зловживання та одержання неправомірної вигоди Ігорем Смілянським.

Також згадувалися невтішні фінпоказники компанії: за даними ЗМІ, у 2017 році — збиток 177 млн ​​грн, у 2018 — збиток 508 млн грн. У 2019 році — прибуток у 405 млн грн за рахунок "вибитої" компенсації від Пенсійного фонду за доставку пенсій, у пандемічному 2020 році — 164 млн грн прибутку на тлі загального підвищення попиту на онлайн-доставку, за даними ЗМІ.

За підсумками першого кварталу 2021 року, за даними ЗМІ, — збитки становлять вже 168 млн грн. 

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Смілянський очолюватиме “Укрпошту” ще два роки

     • 15193 переглядiв

    У США роз'яснили позицію щодо екстрадиції Фірташа

     • 29921 переглядiв

    Спека у Канаді два дні поспіль б'є рекорди

     • 26252 переглядiв