slidstvo-rozglyadaye-zayavu-medvedchuka-yak-informpidtrimku-teroristiv-v-ukrayini-gpu

Слідство розглядає заяву Медведчука як інформпідтримку терористів в Україні - ГПУ

 • 9050 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Слідство розглядає заяву політика Віктора Медведчука як інформаційну підтримку дій терористів на окупованій території України. Про це заявив Генеральний прокурор України Юрій Луценко журналістам після засідання комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, передає кореспондент УНН.

"Заяви пана Медведчука є достатньо юридично продуманим маскуванням, бо він постійно підкреслює, що йдеться про проект закону щодо змін до Конституції, а будь-який політик може агітувати за зміни до будь-якого закону, навіть до Основного закону. Однак я наполягаю, якщо навіть юридично виважена заява щодо змін до Конституції співпадає з декларованими цілями і практикою терористів на тимчасово окупованих територіях, то є інформаційною підтримкою підривної діяльністю проти нашої країни. Остаточний висновок з цього питання може бути здійснений виключно слідчим СБУ після вивчення результатів лінгвістичної експертизи, проведеною у профільному експертному центрі", - зазначив генпрокурор.

При цьому він додав, що у випадку якщо лінгвістично-семантична експертиза покаже, що заяви є інформпідтримкою терористів, то слідчі СБУ приймуть рішення "процесуального характеру".

"Ми зареєстрували провадження і найближчим часом слідчий направить відповідний запит до профільного інституту СБУ для проведення відповідної експертизи", - додав Луценко.

Він уточнив, що провадження відкрито за статтею ККУ 111 і 110 ("Державна зрада" і "Порушення територіальної цілісності").

Нагадаємо, ГПУ відкрила провадження щодо Медведчука. Пізніше речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко розповів, коли можуть вручити підозру Віктору Медведчуку.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Європа розширить квоти на українське м'ясо

     • 10447 переглядiв

    У Харкові знайшли повішеною дівчину з Індії

     • 13634 переглядiв

    Вибори Президента: уже зареєстровано 37 кандидатів

     • 13657 переглядiв

    За 2018 рік заборгованість із зарплати зросла на 11,7%

     • 7443 переглядiв

    У Колорадо чоловік задушив пуму, яка на нього напала

     • 15385 переглядiв