ukenru
skelet-mamonta-kupili-za-pivmilyona-yevro

Скелет мамонта купили за півмільйона євро

 • 13191 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. Стародавній скелет шерстистого мамонта продали на аукціоні у французькому Ліоні за 548 тисяч євро, передає УНН з посиланням на ВВС Україна

Зазначається, що це найбільший експонат такого роду, який опинився у приватних руках. 80% скелета - це кістки тварини, що вимерла. Решта експонату - смола, яка забезпечує цілісність експонату.

Кістки стародавньої тварини знайшли у зоні вічної мерзлоти в Сибіру 10 років тому. Вчені виявили на зубах мамонта сліди гниття. Це могло стати однією з причин його смерті: через проблеми з зубами він уже не міг харчуватися.

За словами куратора природознавчих колекцій в Манчестерському музеї Девіда Гелсторпа, знаходити ссавців почали частіше завдяки відтаванню зони вічної мерзлоти

"Сибірська вічна мерзлота швидко тане через зміну клімату. Так що ми знаходимо не лише ці приголомшливі скелети, а й багато інших речей, що збереглися з часу їхньої смерті. Ми знаходимо такі речі, як шерсть, шкіру, м'язи, органи - і навіть їх останній обід", - сказав він.

Нагадаємо, вісім нових об'єктів включені до Списку Всесвітньої спадщини

Українські Національні Новини

Новини Світу