skasuvannaia-mobilizatsii-obmezheno-prydatnykh-do-25-rokiv-vr-doruchyla-profilnomu-komitetu-rozghlianuty-zakonoproiekt

Скасуванная мобілізації обмежено придатних до 25 років: ВР доручила профільному комітету розглянути законопроєкт

 • 22281 переглядiв

Парламент доручив комітету з нацбезпеки невідкладно розглянути законопроєкт №11379. Документ пропонує надати відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації військовозобов'язаним до 25-річного віку.

Парламент доручив комітет Верховної ради з нацбезпеки та оборони невідкладно законопроєкт, яким пропонується внести зміни до Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" (№11379). Документом пропонується надати відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язаних до 25-річного віку. Про це УНН повідомляє із посиланням на нардепа Олексія Гончаренка. 

Щодо мого законопроєкту 11379 (скасування мобілізації обмежено придатних до 25 років). Тільки що Рада дала протокольне доручення комітету, щоб комітет з нацбезпеки НЕВІДКЛАДНО розглянув цей законопроєкт! Дякую Сергію Власенко, який підняв це питання

- написав Гончаренко.

Доповнення 

Наразі чоловіки, яким не виповнилося 25 років, які не проходили військову службу чи військову кафедру, але були свого часу визнані обмежено придатними, можуть бути мобілізовані. 

Документом пропонується внести зміни до статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" з метою виправлення колізії і уточнення норми щодо мобілізації громадян віком до 25 років виключно за їх згодою, а також зменшення ризиків або унеможливлювання корупційних діянь з боку представників ТЦК та СП. 

Парламент підтримав продовження загальної мобілізації на 90 днів 23.07.24, 13:11

Популярні

Новини по темі