"Буряк містить бетаїн, який захищає наш мозок і покращує роботу печінки. У м’якоті буряка міститься нерозчинна клітковина, яка стимулює моторику кишечника і виводить шкідливі речовини з організму. Якщо буряк запекти чи зварити, він стане м'яким, а клітковина перетвориться на розчинну. Сирий буряк є джерелом корисних нітратів – оксиду азоту, який регулює тонус судинної стінки і нормалізує тиск, зменшує ризик інфарктів, інсультів, тобто вкрай корисний для людей, які мають проблеми із серцево-судинною системою", - розповіла дієтолог.
За її словами, для людини із підвищеним тиском достатньо однієї столової ложки дрібно потертого сирого буряка для нормалізації тиску. Його дія подібна до ефекту від прийому таблеток "Нітрогліцерину", але без побічних реакцій.
Нагадаємо, денна норма солі для здорової людини не має перевищувати 5 грамів, у людей із хронічними хворобами сіль треба звести до мінімуму або взагалі відмовитися.
Нездорове харчування щорічно забирає життя 11 мільйонів людей, стверджують вчені.