shvetsiia-ne-planuie-rozmishchennia-yadernoi-zbroi-nato-na-svoii-terytorii

Швеція не планує розміщення ядерної зброї НАТО на своїй території

 • 26482 переглядiв

Швеція, як новий член НАТО, не планує розміщувати ядерну зброю альянсу на своїй території в мирний час, заявили прем'єр-міністр Ульф Крістерссон і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Швеція, як новий член НАТО, наразі не планує розміщувати на своїй території ядерну зброю альянсу. Про це заявив прем'єр-міністр країни Ульф Крістерсон під час спільної пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, пише УНН з посиланням на пресслужбу НАТО.

Деталі 

Шведський прем'єр підкреслив, що його країна, яка нещодавно приєдналась до Альянсу приймає всі його можливості та розуміє необхідність усієї оборонної спроможності НАТО, включаючи ядерну стратегію.

З іншого боку, ми чітко заявляємо, що не бачимо необхідності для Швеції розміщувати постійні бази або ядерну зброю на шведській землі в мирний час

- заявив прем'єр-міністр Швеції. 

The Telegraph: США розмістять у Британії ядерну зброю, щоб протистояти загрозі з боку РФ26.01.24, 23:45

Доповнення

З цією позицією погодився і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, який запевнив, що сил Альянсу не планують збільшувати кількість країн, що володіють ядерною зброєю.

Як сказав прем'єр-міністр, це рішення Швеції. Збільшення кількості країн-членів НАТО, що володіють ядерною зброєю, не планується

- впевнений Столтенберг.

За його словами, НАТО проводить різного роду навчання аби посилити оборону Швеції та Фінляндії, але не планує постійних баз. Водночас генсек НАТО підкреслив, що це рішення Швеції, якщо вони будуть розглядати це в майбутньому.

Нагадаємо

Швеція офіційно приєдналася до НАТО як 32-га країна-член Альянсу після відмови від політики позаблоковості через вторгнення росії в Україну.

Церемонія підняття прапора відбулася в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі за участю шведської кронпринцеси Вікторії та офіційних осіб НАТО.

Популярні

Новини по темі