shveitsariia-planuie-intehruvaty-40percent-ukrainskykh-bizhentsiv

Швейцарія планує інтегрувати 40% українських біженців

 • 36894 переглядiв

Уряд Швейцарії має намір інтегрувати до 40% українських біженців, розглядаючи їх як робочу силу. Країна фінансує мовні курси та планує спростити працевлаштування для українців, які отримали статус захисту S.

У Швейцарії вважають, що війна в Україні не закінчиться найближчим часом,а тому уряд країни планує інтегрувати до 40% українських біженців. Про це у понеділок, 5 серпня, інформує SWI, передає УНН.

Деталі

Вказується, що країна робить ставку на українців, як робочу силу, а тому активно фінансує мовні курси для прибулих. Крім того, уряд Швейцарії планує спростити працевлаштування для біженців.

Чиновники не виключають, що після закінчення війни більша частина українців повернуться додому, проте наголошують, що п'ять років перебування в країні дозволить їм отримати інший статус, який продовжить їхнє легальне перебування в Швейцарії ще на п'ть років.

Доповнення 

Станом на 31 липня статус захисту S в Швейцарії отримали 66 182 українці, водночас 26 392 дозволи на статус S були анульовані з моменту їхньої першої видачі у березні 2022 року.

В уряді країни пояснили, що багато українців тепер приїжджають до Швейцарії з інших європейських країн, а не безпосередньо з України. Це одна з головних причин, через яку вони не відповідають критеріям, необхідним для отримання дозволу S і їм, як правило, відмовляють у відповідному захисті.

Відомо, що лише 63,1% усіх українців, які будь-коли подали клопотання про надання притулку або тимчасового захисту у Швейцарії, наразі зареєстровані в країні.

Уряд Литви виділив майже 9 млн євро на підтримку українських біженців у країні 05.08.24, 21:16

Популярні

Новини по темі

Швейцарія планує інтегрувати 40% українських біженців

 • 36894 переглядiв

У Сумах лунають вибухи

 • 30008 переглядiв

ЦАХАЛ повідомив про вбивство командира "Хезболли" у Лівані

 • 101040 переглядiв

Трамп прогнозує атаку Ірану на Ізраїль сьогодні вночі

 • 31611 переглядiв

На Хмельниччині чути звуки вибухів

 • 22591 переглядiв