shmyhal-prohnozuie-shcho-do-mizhnarodnoho-reiestru-zbytkiv-nadiide-do-8-mln-zaiav

Шмигаль прогнозує, що до міжнародного Реєстру збитків надійде до 8 млн заяв

 • 24040 переглядiв

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль очікує, що міжнародний Реєстр збитків отримає до 8 мільйонів заявок, у тому числі від 300 000 до 600 000 заявок на зруйноване або пошкоджене житло.

Прем’єр міністр Денис Шмигаль очікує, що до міжнародного Реєстру збитків надійде 8 млн заяв, з яких від 300 до 600 тис. заяв надійде в сегменті зруйнованого житла. Про це Шмигаль заявив під час засідання уряду у вівторок, передає УНН.

Деталі

Сьогодні в Гаазі має розпочати роботу міжнародний Реєстр збитків, куди зможуть звернутися із заявою всі українці, які постраждали від російської агресії. Насамперед запускаємо фіксацію зруйнованого, чи пошкодженого житла. Заяви подаватимуться через Дію, все максимально цифровізовано і зручно. Прогнозуємо, що лише в сегменті житла до Реєстру надійде від 300 до 600 тис. заяв від постраждалих. Загалом очікуємо до 8 млн заяв від усіх, кого так чи інакше торкнулася ця війна

- сказав Шмигаль.

Нагадаємо

УНН повдіомляв, що 2 квітня починає приймати заявок Реєстр збитків для України, створений за участі міжнародної спільноти.

Через додаток "Дія" українці тепер можуть подавати заявки до міжнародного Реєстру збитків, який слугуватиме основою для майбутнього відшкодування збитків, завданих російською агресією.

Сьогодні вдень подачу заяв до міжнародного Реєстру збитків для України (RD4U) офіційно відкрили.

Популярні

Новини по темі

У Харкові відкрили два центри рекрутингу до Сил оборони

 • 24879 переглядiв