shmyhal-pislia-krytyky-zelenskoho-pryikhav-na-donechchynu-pereviryv-rekonstruktsiiu-obiekta-teplovoi-heneratsii

Шмигаль після критики Зеленського приїхав на Донеччину: перевірив реконструкцію об'єкта теплової генерації

 • 17088 переглядiв

Після того, як Президент Володимир Зеленський покритикував урядовців за те, що деякі із них не були поблизу фронту по пів року і більше прем'єр-міністр Денис Шмигаль приїхав на Донеччину, де перевірив реконструкцію об'єкта теплової генерації. Про це повідомляє УНН.

Підготовка до опалювального сезону — пріоритетне завдання, яке стоїть перед усіма відомствами вже зараз. На Донеччині особисто перевірив реконструкцію об'єкта теплової генерації

Прем'єр вказав, що розбудова децентралізованої енергосистеми допоможе забезпечити людей теплом і світлом.

За його словами, за підтримки USAID було передано дві когенераційні установки для котелень, які забезпечать незалежність їхньої роботи. Наразі триває процес встановлення. Загалом планується встановити 4 енергоефективних котли потужністю по 10 МВт кожен.

"Закликаю усі громади та міста встановлювати альтернативні джерела живлення, аби насамперед забезпечити безперебійну роботу критичної інфраструктури", - заявив прем'єр та додав, що уряд працює над тим, щоб максимально спростити ввезення та встановлення такого обладнання.

 Контекст

В рамках робочої поїздки на Донеччину президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації в регіоні з керівництвом області. після чого Зеленський заявив, що буде окрема розмова в Києві, зокрема з урядовцями, які "повинні бути і тут, і в інших місцях поблизу фронту – у складних громадах, де людям потрібні негайні рішення. Рішення, яких просто із Києва не видно".

Популярні

Новини по темі

"Біжу за мову": до Дня Незалежності проведуть забіг

 • 12610 переглядiв