shchob-vidnovytysia-pislia-vtrat-u-viiny-v-ukraini-rosii-znadobytsia-5-rokiv-komanduvach-zbroinymy-sylamy-velykoi-brytanii

Щоб відновитися після втрат у війни в Україні росії знадобиться 5 років - командувач Збройними силами Великої Британії

 • 17421 переглядiв

Командувач ЗС Британії заявив, що росії знадобиться 5 років для відновлення армії після втрат в Україні. За його словами, поки росія слабшає, НАТО стає сильнішим, маючи 3,2 млн військових проти 1,2 млн у росії.

росії знадобиться п'ять років, щоб відновити свою армію після втрат, яких вона зазнала під час повномасштабного вторгнення. Про це сказав командувач Збройних сил Великої Британії адмірал Ентоні Радакін, виступаючи на присвяченій сухопутним війнам конференції у Лондоні, пише УНН з посиланням на The Telegraph.

Деталі

Радакін зазначив, що війна в Україні змусила країни НАТО переорієнтуватися на планування можливої конфронтації з росією.

Він вдався до критики стану готовності військових сил Британії, однак він був оптимістично налаштований щодо відносної сили НАТО у порівнянні з силами путіна.

росія втратила 555 тисяч чоловік, і за нашими оцінками, путіну знадобиться п'ять років, щоб відновити російську армію до того рівня, на якому вона була в лютому 2022 року, і ще п'ять років після цього, щоб виправити слабкі місця, які виявила війна

- сказав він.

Він сказав, що британська армія повинна бути належним чином оснащена гіперзвуковими ракетами і "батальйонами ударних безпілотників", щоб відігравати свою повноцінну роль у захисті Європи, якщо росія вторгнеться в одну з країн-членів Альянсу.

Він додав, що НАТО стає сильнішим, в той час як росія слабшає, зазначивши, що в НАТО налічується 3,2 мільйона військовослужбовців проти 1,2 мільйона в росії.

Нагадаємо

За даними британської розвідки, з лютого 2022 року по січень 2023 року росія, ймовірно, втратила в Україні близько 2600 основних бойових танків і 4900 інших броньованих машин. У 2023 році росія втратила приблизно на 40% менше бронетехніки, ніж у 2022 році, що, ймовірно, пов'язано з більш оборонним позиціонуванням і все більш позиційним характером війни.

Середні втрати рф у травні становили понад 1,2 тис. солдат, що є найвищим показником з початку війни - британська розвідка 31.05.24, 13:36

Популярні

Новини по темі