sbu-vykryla-nastoiatelia-khramu-upts-mp-yakyi-vykhvaliav-okupantiv

СБУ викрила настоятеля храму УПЦ МП на Вінниччині, який вихваляв окупантів

 • 16997 переглядiв

СБУ повідомила про підозру настоятелю храму УПЦ МП у Вінницькій області за виправдання збройної агресії рф. Під час обшуків вилучено техніку, яку він використовував для поширення ворожої пропаганди.

Служба безпеки викрила настоятеля храму Калинівського благочиння Вінницької єпархії УПЦ (МП), який публічно виправдовував збройну агресію рф і очікував їх приходу в регіон. Про це повідомили в СБУ, передає УНН

Служба безпеки задокументувала підривну діяльність ще одного клірика Вінницької єпархії УПЦ (МП). Йдеться про настоятеля храму Калинівського благочиння, який публічно виправдовував збройну агресію рф та очікував на прихід окупантів на Вінниччину

- йдеться у повідомленні СБУ.

Як повідомляється, за матеріалами справи, у спілкуванні з вірянами протоієрей вихваляв путіна та закликав до підтримки рашистів. Також він поширював прокремлівські наративи серед прихожан релігійної громади через Телеграм.

Під час обшуків у помешканні клірика вилучили мобільний телефон та комп’ютерну техніку, яку він використовував для поширення ворожої пропаганди.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили настоятелю храму про підозру за чч. 1, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Наразі клірик перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. 

Йому загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Щодо понад 100 священнослужителів УПЦ (МП) відкрито справи, 26 отримали вироки - СБУ20.08.24, 18:06

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі