ukenru
sbu-vrazyla-vorozhu-rls-v-brianskii-oblasti-rf-yaka-kontroliuvala-nebo-na-700-km-vhlyb-ukrainy-dzherelo

СБУ вразила ворожу РЛС в брянській області рф, яка контролювала небо на 700 км вглиб України - джерело

 • 19523 переглядiв

Служба безпеки України (СБУ) за допомогою семи безпілотників-камікадзе вразила в брянській області росії радарну систему дальнього радіусу дії "Небо-У" вартістю 100 мільйонів доларів, яка контролювала повітряний простір на 700 км вглиб України.

СБУ вразила РЛС дальньої дії в брянській області рф, яка контролювала небо на 700 км вглиб України, повідомило УНН джерело в спецслужбі.

Деталі

За даними співрозмовника агентства, цього разу у росіян стало менше на один модернізований комплекс "Небо-У", який допомагав ворогу виявляти українські засоби ураження та підтримував бомбардувальники, які атакують КАБами українське прикордоння.

За даними співрозмовника, РЛС вартістю 100 млн дол. уразили сімома дронами-камікадзе літакового типу. Джерела Служби безпеки підтвердили, що комплекс "Небо-У" більше не працює і, "ймовірно, перетворився на друшляк".

Завдяки ураженню цієї РЛС у ворога стало менше можливостей виявляти повітряні цілі вздовж північного кордону України. Радіолокаційна сліпота росіян допоможе нашим військам вести розвідку, запускати безпілотники та більш якісно використовувати армійську авіацію на цій ділянці, зазначили джерело.

Як вказав співрозмовник, це вже другий комплекс "Небо-У", який знищили. Перший був у бєлгородській області рф. Також нещодавно було знищено радіолокаційний комплекс Каста-2Е2 поблизу тимчасово окупованого українського Бердянська.

Морський дрон СБУ може доставити майже тонну вибухівки на понад 1000 км15.04.24, 07:02 • [views_0]