ukenru
sbu-ne-pustila-v-ukrayinske-nebo-litak-pidsanktsiynogo-nardepa-kozaka

СБУ не пустила в українське небо літак підсанкційного нардепа Козака

 • 24123 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. СБУ не пустила в українське небо літак нардепа Тараса Козака, на якого РНБО наклала санкції. Про це повідомили у СБУ, пише УНН.

Цитата:

“Служба безпеки України та Украерорух заблокували спробу використання повітряного простору України бізнес-джетом, до власника якого застосовано санкції РНБО. Це той депутат Верховної Ради, якого СБУ підозрює у державній зраді”, — йдеться в повідомленні.

Деталі

Як вдалося встановити СБУ, зловмисники хотіли вивести літак з-під санкцій РНБО. Для цього вони змінили бортовий номер одного із 5 підсанкційних літаків: з Т7BRG перереєстрували на T7GIV.

Уже з новим номером, 10 листопада, судно хотіло перетнути повітряний простір України: летіло в РФ з однієї країни-члена ЄС. Утім, "СБУ спрацювало спільно з Украерорухом та Державіаслужбою України" і заборонило транзит бізнес-джету.

Нагадаємо

У травні народним депутатам Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку було повідомлено про підозру у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.

Уже 13 травня Печерський районний суд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт народного депутата України Віктора Медведчука. 20 травня в СБУ отримали дозвіл на затримання Тараса Козака. Його було оголошено у розшук. У СБУ казали, що Козак перебуває в Росії, Медведчук зазначав, що у Білорусі.

Також щодо Козака ще 2 лютого запровадили персональні санкції. Санкції діятимуть 5 років. Також санкції накладені на низку підприємств медіахолдингу “Новини”, куди також входять телеканали “ZIK” і “NewsOne”, 112-канал.

Українські Національні Новини

Політика