rpts-mp-zviazala-naratyvy-kremlia-u-sprobi-sformuvaty-shyrshu-natsionalistychnu-ideolohiiu-navkolo-viiny-v-ukraini-isw

рпц мп зв'язала наративи кремля у спробі сформувати ширшу націоналістичну ідеологію навколо війни в Україні - ISW

 • 26677 переглядiв

Російська православна церква московського патріархату, підконтрольна кремлю організація, провела собор і ухвалила ідеологічний документ, який пов'язує воєдино кремлівські наративи для формування ширшої націоналістичної ідеології навколо війни в Україні.

російська православна церква мп, підконтрольна кремлю організація, провела собор і ухвалила ідеологічний документ, який зв'язує разом кремлівські ідеологічні наративи для формування ширшої націоналістичної ідеології навколо війни в Україні. Про це ідеться у черговому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), пише УНН.

Деталі

ISW у своєму звіті зазначає, що "російська православна церква московського патріархату (рпц мп), підконтрольна кремлю організація та відомий інструмент в арсеналі російської гібридної війни, провела 27 та 28 березня у москві всесвітній російський народний собор і схвалила ідеологічний та політичний документ, зв'язуючи разом кілька кремлівських ідеологічних наративів у явній спробі сформувати ширшу націоналістичну ідеологію навколо війни в Україні та експансіоністського майбутнього росії".

Як зазначає ISW у звіті, "путін і кремлівські чиновники поступово намагалися розробити аморфні ідеологічні наративи про війну в Україні та їхню геополітичну конфронтацію із Заходом з початку повномасштабного вторгнення, і рпц мп, схоже, пропонує більш послідовну ідеологічну основу для росіяни".

"рпц мп оприлюднила документ через тиждень після теракту в "Крокус Сіті Голі" і приблизно за місяць до початку православного Страсного тижня перед Великоднем, і, імовірно, прагне скористатися збільшеною тривогою після теракту та зростанням дотримання російського православ'я, щоб заручитися підтримкою бажаної ультранаціоналістичної політики та ідеологічного бачення", - вказують в ISW.

Всесвітній російський народний собор ухвалив наказ з геноцидною риторикою щодо України: Лубінець готує звернення до Ради ООН 29.03.24, 11:03

Популярні

Новини по темі

Бензинові авто в Україні: які найпопулярніші

 • 101615 переглядiв

ПС ЗСУ попередили про ракети у напрямку Ізюма

 • 79025 переглядiв