rozstril-politseiskykh-na-vinnychchyni-viiskovykh-yaki-dopomahaly-perekhovuvatys-napadnykam-sudytymut

Розстріл поліцейських на Вінниччині: військових, які допомагали переховуватись нападникам, судитимуть

 • 13955 переглядiв

ДБР завершило розслідування стосовно двох військових, які допомагали переховуватись підозрюваним у вбивстві поліцейських на Вінниччині. Одному загрожує до 3 років, іншому - до 10 років ув'язнення.

Правоохоронці завершили досудове розслідування стосовно двох військових, які допомагали переховуватись підозрюваним у розстрілі поліцейських на Вінниччині. Одному з фігурантів загрожує до трьох років позбавлення волі, іншому до 10 років ув'язнення. Про це пише УНН з посиланням на ДБР.

Деталі

Йдеться про інцидент, що трапився 20 квітня 2024 року, коли воє чоловіків застрелили двох правоохоронців. Після цього, нападники вирішили втекти за кордон та звернулись за допомогою до двох знайомих військовослужбовців. Один з них до того ж самовільно залишив військову частину в Одеській області.

У ДБР підкреслили, що не зважаючи на те, що всій країні було відомо, що батько та син розшукуються за вбивство правоохоронця, фігуранти відгукнулись та вирішили допомогти втікачам. З

Зокрема, один з них передав авто для втечі за кордон, а інший – поїхав забрати закордонні паспорти та мобільний телефон, які надалі передав нападникам.

24 квітня 2024 року працівники ДБР затримали одного з військовослужбовців, який сприяв втечі підозрюваних та самовільно залишив військову частину. Він обвинувачується у самовільному залишення місця служби (ч. 5 ст. 407 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.
Інший військовий обвинувачується у приховуванні злочину (ч. 1 ст. 396 КК України).Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років

- підсумували в Державному бюро розслідувань. 

Нагадаємо

За даними слідства, 20 квітня двоє  чоловіків під час перевірки автомобіля вбили одного поліцейського, поранили іншого та втекли з місця події. Правоохоронці розшукали їх та затримали в порядку ст. 208 КПК України у селі Липецьке Подільського району Одеської області.

Згодом двом військовослужбовцям повідомили про підозру у вбивстві та замаху на життя поліцейських у Вінницькій області.

Популярні

Новини по темі

Після ворожих ударів по Харкову знову лунають вибухи

 • 16096 переглядiв