rozkradannya-mayzhe-24-mln-dol-zaversheno-slidstvo-schodo-ekskerivnikiv-ukrspetseksport

Розкрадання майже 24 млн дол: завершено слідство щодо екскерівників Укрспецекспорт

 • 16806 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Завершено досудове розслідування у справі щодо двох колишніх керівників ДП “Укрспецекспорт” Дмитра Перегудова та Дмитра Саламатіна, які підозрюються у заволодінні коштами підприємства на загальну суму понад 23,9 млн доларів. Про це УНН повідомляє з посиланням на САП.

Цитата

“10 листопада 2023 року прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно двох колишніх керівників ДП „Укрспецекспорт“, які підозрюються у заволодінні коштами підприємства на загальну суму понад 23,9 млн доларів США. Детективам НАБУ надано доручення відкрити стороні захисту матеріали справи для ознайомлення”, — йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що у межах досудового розслідування встановлено, що указані особи організували безпідставне складання документів про нібито сприяння в здійсненні експорту озброєння та військової техніки до Республіки Казахстан компанії, зареєстрованої в Об’єднаних Арабських Еміратах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд дозволив заочне слідство стосовно ексдиректора “Укрспецекспорту” Саламатіна

“Підставою для перерахування винагороди агенту стало начебто його сприяння в залученні іноземного замовника та укладенні з ним зовнішньоекономічної угоди на постання продукції спеціального призначення виробництва одного з вітчизняних підприємств. В дійсності всі домовленості щодо укладення угоди та подальші контакти з приводу виконання її умов здійснювалися безпосередньо між українською стороною та замовником, без залучення будь-яких третіх осіб”, — інформує САП.

Як наслідок, “агенту” незаконно перерахували понад 23,9 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВАКС заочно заарештував ексдиректора “Укрспецекспорту” Перегудова

В САП зауважують, що що злочинну схему розпочав та реалізовував у період 2010-2012 років керівник “Укрспецекспорту”, який згодом обіймав посади генерального директора ДК “Укроборонпром”, Міністра оборони України та Радника Президента України. Після того, як на посаду керівника компанії “Укрспецекспорт” була призначена його довірена особа, він доручив їй продовжувати підписувати документи для оплати удаваних агентських послуг.

“На сьогодні обидва підозрювані перебувають за межами України та оголошені у міжнародний розшук”, — йдеться в повідомленні.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Зовнішня торгівля України пішла в мінус на 22 мільярди доларів

     • 16021 переглядiв

    Нетаньягу заявив, що ЦАХАЛ контролюватиме Газу після війни

     • 29243 переглядiв