ukenru
rozenko-rozpoviv-koli-glinskiy-priyde-v-kiyiv-dlya-peremovin-z-istorichnikh-pitan

Розенко розповів, коли Глінський приїде в Київ для перемовин з історичних питань

 • 10693 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Віце-прем’єр-міністр, міністр культури та національної спадщини Польщі Пйотр Глінський приїде в Київ для участі у двосторонніх перемовинах на рівні віце-прем’єрів з історичних питань тоді, коли українські та польські відомства напрацюють конкретні результати. Про це повідомив УНН віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко. 

"Пан Глінський має запрошення від нашої сторони в Київ. Коли ми відпрацюємо і вже будуть конкретні результати нашої роботи, і конкретні побажання щодо порядку денного цього засідання, ми у принципі готові у будь-який час бачити пана Глінського в Україні. Це питання перебуває на сьогодні в опрацювання. Я готовий зустрічатися, говорити і рухатися далі", - сказав П.Розенко.

За словами віце-прем’єра, на сьогодні відбувається активна робота центральних органів виконавчої влади обох країн з цих питань.

"Тобто, ми не зупиняємо цю роботу ні на хвилину. Наші органи: міністерства закордонних справ, міністерства культури активно між собою спілкуються, співпрацюють. Незабаром, я все-таки очікую, що ми побачимо всі разом результати нашої спільної роботи. І очевидно, що це буде, в тому числі, і підставою для того, щоб ми ще раз з паном Глінським зустрілися вже в Україні. Щоби ми підбили підсумки, що нам вдалося зробити за останні півроку і, що нам робити далі, щоби взаємодія між Польщею та Україною посилювалася, в тому числі, і не у простих питаннях історичної пам’яті", - підкреслив він.

Крім того, Розенко розповів, що очікується приїзд польської делегації в Україну для вшанування Катинського злочину у червні. Однак, додав він, поки що не відомий остаточний склад делегації.

Як повідомляв УНН, один раунд українсько-польських переговорів щодо історичних питань і відносин між країнами на рівні віце-прем'єр-міністрів пройшов у лютому у Варшаві, але перемовини ще триватимуть.

Дискусії України і Польщі тривають навколо питання про проведення ексгумацій останків поляків, загиблих і похованих на території України, зокрема під час Волинської трагедії.

Крім того, в України викликав занепокоєння новий закон із забороною "бандеризму" - зміни до закону про Інститут національної пам'яті Польщі.

Українські Національні Новини

Політика