rosiiski-oliharkhy-zarobyly-11-miliardiv-dolariv-dyvidendiv-na-bumi-voiennoi-ekonomiky-bloomberg

російські олігархи заробили 11 мільярдів доларів дивідендів на бумі воєнної економіки - Bloomberg

 • 21402 переглядiв

російські олігархи, пов'язані з путіним, заробили понад 11 мільярдів доларів дивідендів від компаній, пов'язаних з військовою промисловістю, у 2023 році та на початку 2024 року, незважаючи на санкції.

російські магнати заробили $11 млрд на бумі військової економіки. Про це УНН пише з посиланням на Bloomberg.

Деталі

Учасники російського списку Forbes і міноритарні партнери їхніх компаній отримали мільярди доларів у вигляді дивідендів, тому що ці компанії відновили або навіть збільшили розподіл прибутку серед акціонерів. Як пише Bloomberg, збільшення доходів мільйонерів відбулося на тлі послаблення економічної невизначеності з приводу війни, розв'язаної рф в Україні.

Як мінімум десяток бізнесменів заробили понад 11,3 млрд доларів за 2023 рік і в першому кварталі 2024 року, підрахувало Bloomberg. Багато з них мають тісні зв'язки з путіним і зазнали санкцій через повномасштабну війну в Україні. Очолив список вагіт алекперов, ключовий акціонер нафтового гіганта "лукойл". Він перебуває під санкціями Великої Британії та Австралії, але досі уникав штрафів США та Євросоюзу.

Наступними опинилися мільярдери олексій мордашов із "северстали" та володимир лісін із НЛМК. мордашов потрапив під санкції США, Великої Британії та ЄС, а лісін не перебуває під будь-якими серйозними обмеженнями.

До списку також увійшли соратник путіна, мільярдер геннадій тимченко і тетяна литвиненко, яка отримала частку в "фосагро" ще до того, як її чоловік володимир литвиненко потрапив під санкції США 2023 року. литвиненко - ректор санкт-петербурзького гірничого університету, де путін здобув докторський ступінь 1997 року, і керівник багатьох президентських кампаній.

Додамо

російський "норильський никель" веде переговори з China Copper про створення спільного підприємства в Китаї, що дозволить російській компанії перенести туди всі свої потужності, потенційно ставши першою російською компанією, яка переїжджає через західні санкції щодо російських металів.

З початку року російські мільярдери стали багатшими на 18,3 млрд доларів01.04.24, 16:24

Популярні

Новини по темі

Міноборони тестує нову полегшену модель бронежилета

 • 18857 переглядiв