rosiiany-pryvlasnyly-sobi-heohrafichnyi-brend-melitopolska-chereshnia

росіяни привласнили собі географічний бренд "Мелітопольська черешня"

 • 23036 переглядiв

росіяни незаконно привласнили український географічний бренд "Мелітопольська черешня", видавши свідоцтво про "виключне право" окупаційним адміністраціям тимчасово окупованих територій України.

Роспатент видав свідоцтво про "виключне право" на бренд "Мелітопольська черешня" на користь окупаційних адміністрацій тимчасово окупованих територій України. Про це пишуть російські ЗМІ, передає УНН.

Федеральна служба з інтелектуальної власності (Роспатент) видала перше свідоцтво про виключне право на регіональний бренд у нових регіонах російської федерації. Ним стало географічне зазначення "Мелітопольська черешня"

-йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що ще у 2020 році "Мелітопольська черешня" отримала офіційне звання географічного бренду в Україні. Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України погодилось із висновком Інституту інтелектуальної власності і зареєструвало географічне зазначення "Мелітопольська черешня".

Заявку на реєстрацію географічного зазначення в грудні 2019 року подавала громадська спілка "Асоціація виробників мелітопольської черешні".

В жовтні 2021 року група компаній "Мелітопольська Черешня" отримала сертифікат Global G.A.P, що відповідає міжнародним стандартам якості та екологічності продукту, що виробляється.

Тетяна Краєвська

Війна

Популярні

Новини по темі

Спека у Києві побила три рекорди за день

 • 54104 переглядiв

Окупанти вдарили по Невському артилерією та дронами - ОВА

 • 21498 переглядiв