rosiiany-pochaly-chastishe-zatyraty-markuvannia-na-inozemnykh-komplektuiuchykh-yaki-vykorystovuiut-u-svoikh-raketakh-oleksandr-ruvin

росіяни почали частіше затирати маркування на іноземних комплектуючих, які використовують у своїх ракетах - Олександр Рувін

 • 74529 переглядiв

росіяни почали частіше затирати маркування на іноземних комплектуючих, які використовують у своїх ракетах, вказує Олександр Рувін.

росіяни різними способами намагаються приховати, що використовують компоненти іноземної мікроелектроніки у своїх керованих авіаційних бомбах. Це ускладнює процес їхньої ідентифікації, однак українські фахівці все одно встановлюють походження цих комплектуючих і передають відповідну інформацію західним партнерам. Про це розповів директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін в ексклюзивному коментарі УНН.

Деталі

Директор КНДІСЕ зазначив, що українські експерти продовжують досліджувати та ідентифікувати всі типи зброї, яку рф використовує у війні проти України. 

За його словами, зокрема, одним з ключових висновків наразі є те, що в усіх типах ракет та безпілотників виявлено мікроелектроніку не російського виробництва, і цей факт щоразу підтверджується новими інцидентами.

Останнім часом почастішали факти цілеспрямованого затирання маркувань на компонентах, що загалом забезпечують саму можливість застосування російських ракет. Зокрема, іноземні компоненти виявлені в основних системах керованих авіаційних бомб (КАБів). Ворог всіляко приховує виробників відповідних мікрочипів та більш технологічних деталей. Це ускладнює процес ідентифікації, але українські фахівці докладають максимум зусиль для розкриття цих фактів

- розповів Олександр Рувін.

Додав, що ретельні дослідження сприяють виявленню постачальників цих компонентів.

"Ми ретельно аналізуємо всі знайдені компоненти і співпрацюємо з міжнародними партнерами для підготовки максимально вичерпної доказової бази, у тому числі, сприяємо виявленню інформації про постачальників цієї критичної для російського військово-промислового комплексу мікроелектроніки",  - підсумував директор КНДІСЕ.

Додатково

Заступник міністра юстиції України Андрій Гайченко розповів, що інформація про ідентифіковані фахівцями Київського науково-дослідного інституту судових експертиз компоненти в російській зброї передається західним партерам України. Далі йде робота з відстеження та блокування ланцюгів постачання.

Захар Подкидишев

Слайдер

Популярні

Новини по темі

Більше ніж половина українців не вважають себе європейцями

 • 105783 переглядiв