rosiiany-planuiut-prezentuvaty-reaktyvnyi-udarnyi-bezpilotnyk-hrom-shcho-vidomo

росіяни планують презентувати реактивний ударний безпілотник "Гром": що відомо

 • 23522 переглядiв

росія розробляє ударний БПЛА "Гром" з максимальним бойовим навантаженням 2000 кг. Він може нести керовані авіаційні ракети, але експерти відзначають можливі конструктивні проблеми.

росіяни планують презентувати реактивний ударний безпілотник, який може виступити носієм керованих авіаційних ракет. Про це пише Defence Express, повідомляє УНН.

Як зазначає видання, візуально ударний реактивний безпілотник  схожий на проект аналогічного БПЛА Ту-300 "Коршун", який так і не був втілений в життя.

Максимальне бойове навантаження БПЛА "Гром" заявлене на рівні двох тисяч кілограмів. Безпілотник може виступити носієм керованих авіаційних ракет, зокрема протирадіолокаційних Х-31.

При цьому, Defence Express нагадує, що розробники БПЛА "Коршун" так і не змогли вирішити конструктивні проблеми із підвіскою для кріплення некерованих авіаційних бомб.

Додатково

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін підтвердив інформацію, що ворог почав використовувати нові дрони, які, ймовірно, призначені для відстеження засобів протиповітряної оборони та збору інформації.

"Маємо інформацію про нові дрони, які використовує рф. Випадки їх застосувань наразі одиничні. Відомо, що візуально вони дуже подібні на дрони-камікадзе типу "Shahed", однак не несуть вибухівки. Ймовірно це свідчить про те, що на відміну від ударних БПЛА, які завдають ударів, виявлені нові зразки призначені для відстеження наших засобів протиповітряної оборони, збір інформації, фіксація пошкоджень за результатами ракетних та атак ударних безпілотних літальних апаратів. Більш детальну інформацію буде можливо встановити після призначення відповідних експертиз та передачі об’єктів для досліджень", - зазначив Рувін.  

Лілія Подоляк

Війна

Популярні

Новини по темі

Готовність фортифікаційних споруд на Одещині досягла 90% - ОВА

 • 52639 переглядiв

У Сумській області подружжя отруїлося грибами

 • 14635 переглядiв