rosiia-ta-iran-domovylys-pro-spilnu-protydiiu-zakhidnym-sanktsiiam

росія та Іран домовились про спільну протидію західним санкціям

 • 33704 переглядiв

Іран і росія підписали декларацію, у якій йдеться про спільну протидію накладеним на обидві країни західним санкціям.

росія підписала з Іраном декларацію про "протидію" санкціям, які проти країн запровадили США, ЄС і низка інших держав. Про це повідомляє російське міністерство закордонних справ, передає УНН.

Деталі

Згідно з документом, країни пообіцяли разом протидіяти західним санкціям, які вони називають "незаконними".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран та Росія підписали меморандум про розширення співробітництва в космічній галузі

Ми підписали щойно декларацію про шляхи та засоби протидії, пом'якшення та компенсування негативних наслідків односторонніх примусових заходів. Безумовно, це важливий крок у нарощуванні координації зусиль членів світової спільноти щодо подолання незаконних санкцій, які США та їхні союзники зробили заміною дипломатії

- заявив глава мзс рф сергій лавров

Зустріч лаврова з главою іранської дипломатії відбулася на "полях" міністерської зустрічі п'яти прикаспійських країн – росії, Ірану, Казахстану, Азербайджану та Туркменістану.

Доповнення 

Підписання декларації відбулось напередодні візиту президента Ірану Ебрагіма Раїсі, який 7 грудня прибуде до москви для переговорів із президентом рф путіним. Це буде другий візит Раїсі до Москви після вступу на посаду. Востаннє президент Ірану був у Росії у січні 2022 року.

Довідково

До минулого року Тегеран був світовим лідером за кількістю фізичних осіб та компаній, які постраждали від обмежень. Згідно з даними Castellum.AI аналітиків, до 22 лютого 2022 року проти Ірану було запроваджено понад 3600 санкцій, а проти Росії – майже 2700. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США вказують на Іран після нападу на кораблі в Червоному морі та обіцяють відповідь

Натомість після повномасштабного вторгнення рф в Україну москва стала світовим лідером за обмеженнями. З лютого 2022 року по жовтень 2023 року проти росії було запроваджено 15 200 санкцій, а проти Ірану – трохи більше тисячі.

Нагадаємо

У відповідь на заяви членів американської адміністрації про небезпеку військової співпраці росії та Ірану для країн Близького Сходу, представник МЗС Ірану Нассер Канані заявив, що це "американська пропаганда".

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Кемерон обговорив війну в Україні з очільником МЗС Китаю

     • 39735 переглядiв

    Рада не піде на зимові канікули – Веніславський

     • 37313 переглядiв