rosiia-prymusovo-verbuie-inozemtsiv-dlia-viiny-v-ukraini-8-indiitsiv-zahynuly

росія примусово вербує іноземців для війни в Україні: 8 індійців загинули

 • 20482 переглядiв

росія примусово вербує іноземців для війни в Україні. 8 індійських громадян загинули під час служби в російській армії, 63 намагаються достроково звільнитися, куди їх завербували обманом.

Вісім індійських громадян загинули під час служби в російській армії. 63 намагаються достроково звільнитися з армії, куди їх завербували обманом. Про це у четвер повідомів міністр закордонних справ Індії Кірті Вардхан Сінгх, передає УНН із посиланням на Hindustan Times.

Повідомляється про вісім випадків смерті, коли громадянство загиблого було підтверджено як індійське

- сказав Сінгх, відповідаючи на запитання члена парламенту у четвер.

Він вказав, що точна кількість індійських громадян, призваних до збройних сил росії, невідома, хоча 63 індійці попросили про дострокове звільнення.

"За наявною інформацією, 12 громадян Індії вже покинули російські збройні сили, а ще 63 людини хочуть достроково звільнитися", - сказав Сінгх.

Крім того, російський уряд повідомив індійській стороні, що сім'ям загиблих індійців виплатять компенсацію "відповідно до підписаних ними контрактів", сказав Сінгх.

До цього міністерство закордонних справ визнавало загибель тільки чотирьох громадян Індії, які служили в російських військах на війні в Україні. Більшість індійців були набрані в якості допоміжного персоналу, наприклад, кухарів і помічників, і супроводжували свої підрозділи на фронт.

Як пише Hindustan Times, вербування індійців у російські збройні сили стало гарячою темою після загибелі кількох громадян на початку цього року. Прем'єр-міністр Нарендра Моді порушив це питання під час зустрічі з президентом росії володимиром путіним в москві минулого місяця.  Індійська сторона, як повідомляють, домоглася обіцянки, що всіх індійців швидко відправлять  назад.

Сінгх сказав, що Моді під час свого нещодавнього візиту до росії "рішуче підтвердив нагальну необхідність якнайшвидшого звільнення всіх індійських громадян" з російських збройних сил. міністерство закордонних справ закликало всіх індійців "проявляти належну обережність під час пошуку роботи в росії" і "триматися подалі від цього конфлікту".

Росія вербує на війну кубинців – Bloomberg20.07.24, 08:17

Популярні

Новини по темі

ППО збила 11 ворожих безпілотників на півдні та сході

 • 23402 переглядiв

Курс валют на 2 серпня: Нацбанк послабив курс гривні

 • 17230 переглядiв