robotodavtsi-polshchi-ta-ukrainy-domovylysia-obiednaly-zusyllia-dlia-rozblokuvannia-kordonu

Роботодавці Польщі та України домовилися об’єднали зусилля для розблокування кордону

 • 35444 переглядiв

Польський Союз підприємців і роботодавців Польщі (ZPP) та Федерація роботодавців України (ФРУ) створили діалоговий майданчик для досягнення компромісу щодо припинення блокади польсько-українського кордону, а також звернулися до урядів двох країн та Єврокомісії. Про це повідомляє УНН із посиланням на Федерацію роботодавців України.

Транспортна криза на українсько-польському кордоні – втрати несе весь європейський бізнес. Польські та українські роботодавці створюють діалоговий майданчик для досягнення компромісу. Союз підприємців і роботодавців (ZPP) та Федерація роботодавців України звернулися з цією ініціативою до Урядів двох країн і Президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн

- ідеться у повідомленні.

Як вказується, переговорний майданчик, спрямований на прискорення та оптимізацію діалогу, а також вироблення взаємоузгоджених рішень, які допоможуть урядам обох країн досягти взаємовигідного компромісу та розблокувати пункти пропуску на польсько-українському кордоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саміт ЄС-Китай: Сі Цзіньпін застеріг високопосадовців Євросоюзу не вступати в "конфронтацію"

Як представники об’єднань роботодавців ми більше, ніж будь-хто інший, зацікавлені в пошуку конструктивного та ефективного компромісу, який би дозволив вирішити претензії з обох сторін, якнайшвидше розблокувати кордон та існуючі логістичні маршрути, відновивши нормальний рівень торгівлі між Польщею та Україною

- йдеться у спільній заяві Спілка підприємців і роботодавців та Федерації роботодавців України.

Перша закрита зустріч польських та українських підприємців буде проходити у п’ятницю, 8 грудня. За результатами обговорення, ZPP і ФРУ планують незабаром представити розроблений перелік можливих компромісних рішень щодо розблокування кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Словацькі далекобійники погрожують знову блокувати кордон з Україною

Ігор Тележніков

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд спростив встановлення міні-ТЕЦ

     • 37885 переглядiв