robota-tryvaie-mzs-pro-mozhlyvyi-vizyt-premiera-indii-v-ukrainu

Робота триває: МЗС про можливий візит прем'єра Індії в Україну

 • 20469 переглядiв

Речник МЗС України повідомив про роботу над візитом прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді до України. За даними індійських ЗМІ, візит може відбутися 23 серпня, але офіційного підтвердження поки немає.

Наразі триває робота щодо візиту прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді до України. Про це повідомив речник МЗС України Георгій Тихий під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

На запитання, чи відбутися візит прем'єр-міністра Індії в кінці серпня, Тихий відповів: "Що стосується прем'єр-міністра Індії Моді. Робота над контактами, зустрічами, телефонними розмовами, візитами ведеться постійно. Тобто дипломатія ніколи не припиняє свою роботу і пошук можливості організації зустрічі лідерів. Зараз ця робота теж триває, але я не хочу забігати на перед".

Він зазначив, що не буде поки що  розголошувати додаткові деталі.

Доповнення

Індійське видання WION повідомляло, що  прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді прибуде до Києва в серпні. Це буде його перший візит до України з початку російсько-української війни у 2022 році. Кілька джерел у дипломатичних колах Делі підтвердили, що відбудуться на третьому тижні серпня, швидше за все, 23 серпня.

Прем'єр-міністр Моді зустрівся із Зеленським у червні в Італії на полях саміту G7. Під час цієї зустрічі обидві сторони обговорили поточну ситуацію в Україні, причому прем’єр-міністр Індії наголосив на "діалозі та дипломатії". Згідно з роздатковим матеріалом зустрічі, прем’єр-міністр "знову заявив, що Індія продовжуватиме робити все можливе для підтримки мирного вирішення проблеми".

Це була друга подібна особиста зустріч між двома лідерами після війни - перша відбулася минулого року на полях зустрічі G7 в Японії.

Популярні

Новини по темі

Данія призупинила військову співпрацю з Грузією

 • 11325 переглядiв