rishennia-ne-zrozumile-v-oshchadbanku-zaiavyly-shcho-peredacha-trts-gulliver-v-arma-shkodyt-interesam-banku

"Рішення не зрозуміле": в Ощадбанку заявили, що передача ТРЦ Gulliver в АРМА шкодить інтересам банку

 • 26708 переглядiв

Голова правління Ощадбанку заявив, що рішення суду про передачу ТРЦ Gulliver в управління АРМА позбавляє банк платежів по кредиту. Банк розглядає різні сценарії розвитку ситуації, включаючи стягнення боргу та реструктуризацію.

Рішення суду про передавання ТРЦ Gulliver в управління АРМА шкодить інтересам Ощадбанку, адже позбавить банк платежів по кредиту від компанії-власника столичного комплексу. Про це заявив голова правління Ощадбанку Сергій Наумов в інтерв’ю "РБК-Україна", пише УНН.

Є рішення суду про передавання столичного ТРЦ Gulliver в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА). Але рішення не зрозуміле. Я вважаю ситуацію такою, що шкодить інтересам банка і позбавляє банк платежів по кредиту, які весь цей час надходили від позичальника,

- зазначив Наумов.

За його словами, банк не втратив ТРЦ як заставу, адже наразі йдеться лише про передавання комплексу в управління АРМА і агентство не може продати цей актив. Тому з юридичної точки зору все залишається так, як було.

Наумов також повідомив, що Ощадбанк розглядає декілька сценаріїв подальшого розвитку ситуації.

Впроваджений буде найбільш вигідний для банку сценарій з точки зору NPV (Net Present Value, чистої поточної вартості). Перший сценарій – ліквідаційний, примусове стягнення боргу та застави. Для Ощадбанку це означатиме втрату більшої частини кредиту. Наступний сценарій – реструктуризація боргу. Наразі незрозуміло, як це буде, але будемо боротись за кредит,

- наголоси голова правління банку.

Справу "Гуліверу" про нібито ухилення від сплати податків передали до суду - БЕБ25.07.24, 19:19

Контекст

На початку червня Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання Офісу Генпрокурора і дозволив передачу комплексу "Гулівер" в управління АРМА. Однак, представники "Гуліверу" заявляють, що таке рішення грубо порушує процесуальні та матеріальні норми права та фактично означає захоплення бізнесу за сприяння правоохоронних та силових органів.

Поки що невідомо, як ця ситуація буде розвиватися далі, адже представники компанії-власника комплексу в судах доводять безпідставність та незаконність такого рішення.

Популярні

Новини по темі

У Ніжині вже 15 поранених через атаку "шахедів"

 • 27739 переглядiв

На Луганщині евакуювали останніх жителів з Макіївки

 • 24956 переглядiв