ukenru
rinok-zemli-zabezpechit-dodatkove-zrostannya-vvp-u-3-5-schorichno-milovanov

Ринок землі забезпечить додаткове зростання ВВП у 3,5% щорічно - Милованов

 • 11524 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Відкриття ринку землі забезпечить додаткове економічне зростання до 3,5% ВВП щорічно. Таку думку висловив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов в інтерв'ю виданню Тhepage, передає УНН.

"Найбільша цифра, яку показують, - це 3,5% додаткового зростання ВВП на рік. Це означає, що кожна людина в Україні стає на 3,5% багатшою. Якщо ми обмежуємо ринок землі або відкладаємо його терміни, то це означає, що на 1% станемо багатшими", - зазначив Милованов.

За його словами, розмір залучених в галузь інвестицій буде залежати від моделі ринку землі, яку приймуть в Україні.

При цьому він додав, що можна зробити ринок землі, коли і громади виграють, і власник, і ті, хто до цього мали землю, стануть багатшими. Ринок землі ж, на його думку, потрібен заради того, щоб українець, який живе на землі, став багатшим.

Нагадаємо, відповідно до соцопитувань, більшість громадян України вважають, що питання скасування мораторію на продаж сільгоспземель потрібно виносити на всенародний референдум. Якби він відбувся, то 57,2% українців проголосували б за продовження мораторію на купівлю-продаж землі.

У Верховній Раді зареєстровано 11 законопроектів про обіг землі і один проект постанови з пропозицією проведення парламентських слухань з приводу земельної реформи.

Українські Національні Новини

Економіка