ukenru
rinok-pervinnogo-zhitla-aktivnishiy-nizh-buv-u-minulomu-rotsi-ekspert

Ринок первинного житла активніший, ніж був у минулому році - експерт

 • 9382 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. У цьому році ринок нового житла активніший, ніж був роком раніше. Таку думку в коментарі УНН висловив Віктор Несін.

"Первинний ринок набагато активніший, ніж вторинний. І, за великим рахунком, в цьому році, за ці три місяці, на первинному ринку була набагато вища активність, ніж роком раніше. Говорити про ажіотажний попит не можна, але, тим не менше, коли забудовник ставить адекватну ціну - ця нерухомість користується попитом", - пояснив експерт.

Він висловив думку, що пов'язано це з ціною, яка нижче, ніж на вторинному, і новими комунікаціями.

"Звичайно найчастіше купують, як і раніше, одно-двокімнатні квартири. Пов'язано це з тим, що на цей сегмент є інвестори, які купують нерухомість не з метою проживання, а з метою подальшої здачі в оренду, отримання прибутку. Адже 1-2 кімнатні квартири набагато простіше здати в оренду. Покупці квартир також сприяють різні розстрочки та акції", - вважає експерт.

Як повідомляв УНН, в даний момент три чверті угод на ринку житлової нерухомості припадає на первинку. Цьому сприяють не тільки нові комунікації, енергозберігаючі технології, вартість, а й фінансові інструменти, які в даний момент пропонують забудовники. Інвестори все активніше користуються такими фінансовими інструментами, як розстрочка від забудовника або іпотека, адже це дає можливість придбати житло вже сьогодні, не маючи повної суми, або купити квартиру більшої площі.

В інтересах інвесторів забудовники розвивають партнерські програми іпотечного кредитування, наприклад, найбільший столичний забудовник "Київміськбуд" пропонує на вибір три програми з різними банками. Загальні умови отримання іпотеки: перший внесок за квартиру - в розмірі від 30 до 50%; підтвердження своєї фінансової спроможності.

Всього ж в Україні, за оцінками експертів, не більше 10 банків працюють в сфері іпотечного кредитування, і вони ретельно підходять до підбору компанії забудовника, яка стане їхнім партнером, вибираючи тільки надійних.

Українські Національні Новини

Економіка