ukenru
revizor-zelenskiy-prezident-pereviriv-chi-mozhna-v-kiyevi-kupiti-bulgakova

Ревізор Зеленський: Президент перевірив, чи можна у Києві купити книги Булгакова

 • 26371 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський у своєму відеоблозі заявив, що вчора в центрі Києва були куплені книги письменника Михайла Булгакова і що в Україні їх ніхто не забороняв, він також показав чеки з магазинів, передає УНН з посиланням на Telegram-канал Президента.

Цитата

"... Новина про те, що в Україні заборонили книги Булгакова ... Ви знаєте, я міг би довго і докладно вам розповідати про те, що за даними Книжкової палати, включаючи минулий рік, між іншим,"Майстра і Маргариту" в Україна видавали 39 разів. Що цей роман є в шкільній програмі. Що на ввезення "Майстра і Маргарити" видано 14 дозволів і тільки одному видавництву, відповідно до українського законодавства, було відмовлено. Не через великого Булгакова. А через передмови, де вказані діячі, які підтримали анексію Криму", - сказав Володимир Зеленський.

Після цього він дістав книги Михайла Булгакова "Майстер і Маргарита", "Собаче серце", "Іван Васильович" і чеки від них.

"Куплені вони вчора. Між іншим, куплені не підпільно, а вільно і, причому, в самому центрі Києва", - додав Президент.

Доповнення

За період з 2017 по 2020 рік Держкомтелерадіо не дало ввезти близько 1,5 млн примірників антиукраїнських видань з Російської Федерації.

При цьому, за чотири роки дії закону Держкомтелерадіо дозволило ввезти в Україну 31 тис. найменувань книг з Росії. Більшість з дозволених для ввезення книг - це твори світової класики, дитяча та науково-популярна література.

"Заборона Булгакова"

Останнім часом, найбільшого розголосу в області літератури отримала так звана "заборона Булгакова". З подачі кількох телеграм-каналів, серед користувачів соцмереж розгорнулася дискусія через нібито "заборону" в Україні творів російських письменників Михайла Булгакова та Бориса Акуніна.

Але ситуацію пояснили в Державному комітеті телебачення і радіомовлення України. За їх словами, в Україні немає заборони на твори Михайла Булгакова, при цьому не дозволено ввезення тих видань, на обкладинках або в передмовах до яких російські видавці поширюють антиукраїнську пропаганду.

Додамо, що в Україні заборонили ввезення російської дитячої літератури через ознаки пропаганди.

Українські Національні Новини

Політика