respublikantsi-sturbovani-pozytsiieiu-trampa-shchodo-ukrainy-ta-nato

Республіканці в Конгресі стурбовані поглядами Трампа на безпеку і зовнішню політику - ЗМІ

 • 14069 переглядiв

Законодавці-республіканці занепокоєні розколом з Трампом щодо ключових питань безпеки. Вони стурбовані його ставленням до війни в Україні, НАТО та захисту Тайваню від Китаю.

Законодавці-республіканці, орієнтовані на національну безпеку, стурбовані тим, що вони бачать як зростаючий розкол між ними та колишнім президентом Дональдом Трампом щодо ключових питань, включаючи війну в Україні, збереження альянсу НАТО та захист Тайваню від китайської агресії, передає УНН із посиланням на The Hilll.

Деталі

За даними видання, дії Трампа за останні три тижні викликали сум'яття та занепокоєння серед сенаторів-республіканців, які на початку цього року проголосували за схвалення десятків мільярдів доларів на стримування вторгнення росії в Україну та стримування Китаю від нападу на Тайвань, важливого союзника США та торгового партнера.

Трамп заявив, що Гарріс вдає із себе чорношкіру, щоб сподобатися виборцям01.08.24, 03:21

Сенатори від Республіканської партії, налаштовані на оборону, розцінили запрошення Трампа для прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана відвідати його на курорті Мар-а-Лаго у Флориді після саміту НАТО у Вашингтоні як тривожний розвиток подій, враховуючи тісні зв’язки Орбана з президентом росії володимиром путіним та його зусилля підірвати підтримку оборони України НАТО.

Сенатори від Республіканської партії, які підтримують участь США у війні в Україні, були налякані, коли Трамп обрав своїм напарником сенатора Дж. Д. Венса (штат Огайо), який очолював опозицію пакету допомоги Україні.

І республіканці в Сенаті відчувають незручність через твердження Трампа про те, що Тайвань повинен платити більше за свою оборону, і відмову взяти на себе зобов’язання захищати острів.

Один сенатор-республіканець, який побажав залишитися анонімним, сказав, що "це велике питання", чи підтримає Трамп війну в Україні чи стане на захист Тайваню в разі нападу Китаю.

Камала Гарріс випередила Трампа на 1% - опитування Reuters/Ipsos31.07.24, 00:50

"Я не думаю, що він хоче конфліктувати або платити за конфлікти в усьому світі", — зазначив сенатор.

"Немає сумнівів, де знаходиться Джей Ді Венс", — сказав законодавець про обрання Трампом сенатора від Огайо своїм напарником.

А зустріч Трампа з Орбаном у Мар-а-Лаго сенатор назвав "тривожною".

"Я не можу вам сказати, чому він це робить", - зауважив депутат.

Foreign Affairs: Перемога Трампа може призвести до нової гонки ядерних озброєнь31.07.24, 06:48

Нагадаємо

Президент України назвав майбутні вибори в США викликом для Києва. Зеленський підкреслив важливість діалогу з командами кандидатів та обговорення можливого майбутнього співпраці.

Популярні

Новини по темі

Україна завершила виступи на Олімпіаді-2024 з тенісу

 • 14828 переглядiв