ukenru
reforma-ukroboronpromu-vr-pidtrimala-peretvorennya-kontsernu-v-aktsionerne-tovaristvo

Реформа "Укроборонпрому": ВР підтримала перетворення концерну в акціонерне товариство

 • 18558 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. Парламентарі ухвалили за основу законопроект, який передбачає реформу "Укроборонпрому" – перетворення його з Державного концерну в акціонерне товариство. Відповідне рішення підтримали 227 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Проект акта розроблено з метою визначення особливостей правового, економічного та організаційного регулювання перетворення Державного концерну "Укроборонпром" в акціонерне товариство, державних унітарних підприємств, у тому числі казенних підприємств, що входять до складу Концерну, – в господарські товариства, управління і розпорядження їх майном, а також запровадження корпоративної моделі управління об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі", - йдеться у пояснювальній записці.

Деталі

Проектом акта №3822 врегульовується проведення реформування Концерну та його учасників у кілька етапів:

- підготовка учасників Концерну до реорганізації та перетворення Концерну на акціонерне товариство (передача майна, пакетів акцій, управління корпоративними правами);

- утворення галузевих бізнес-об’єднань в організаційно-правовій формі акціонерних товариств, а також утворення господарських товариств на базі підприємств, включених до складу Державного концерну "Укроборонпром".

Варто нагадати

Президент України Володимир Зеленський на початку грудня 2020 року призначив Юрія Гусєва генеральним директором Державного концерну “Укроборонпром”.

Гусєв після вступу на посаду підтримував приватизацію підприємств ДП.

Наприкінці минулого року Зеленський заявив про вирішення питання щодо збільшення державного оборонного замовлення на 2021 рік для підприємств “Укроборонпрому”.

Також Зеленський доручив секретарю Ради національної безпеки і оборони Олексію Данілову винести питання реформування “Укроборонпрому” на розгляд на засіданні РНБО вже в лютому 2021 року.

Українські Національні Новини

Політика