rakety-do-ppo-ta-himars-protytankovi-systemy-boieprypasy-ssha-nadadut-ukraini-novyi-paket-na-125-mln-dolariv

Ракети до ППО та HIMARS, протитанкові системи, боєприпаси: США нададуть Україні новий пакет на 125 млн доларів

 • 46218 переглядiв

США надають Україні новий пакет військової допомоги вартістю $125 млн. До нього входять ракети для ППО та HIMARS, артилерійські снаряди, протитанкові системи та інше обладнання для захисту.

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на 125 млн доларів, в який увійшли ракети до ППО та HIMARS, артилерійські снаряди, протитанкові системи тощо. Про це пише УНН з посиланням на Міністерство оборони США.

"Сьогодні Міністерство оборони оголосило про додаткову безпекову допомогу для задоволення критичних потреб України в сфері безпеки та оборони. (...) Цей пакет президентських розпоряджень, орієнтовна вартість якого становить 125 млн доларів, надасть Україні додаткові можливості для виконання її найбільш нагальні потреби, в тому числі: засоби протиповітряної оборони; багатофункціональні РЛС для виявлення та протидії артилерії противника; і протитанкову зброю", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в пакет увійдуть:

ракети Stinger;

боєприпаси для ракетно-артилерійських систем високої мобільності (HIMARS);

артилерійські боєприпаси калібру 155 мм та 105 мм;

багатофункціональні радари;

ракети з трубним запуском, з оптичним відстеженням, з дротовим наведенням (TOW);

протитанкові системи Javelin і AT-4;

багатофункціональні колісні транспортні засоби високої мобільності (HMMWV);

боєприпаси до стрілецької зброї;

підривне обладнання та боєприпаси;

обладнання для захисту критичної національної інфраструктури.

"Сполучені Штати продовжуватимуть працювати разом із приблизно 50 членами Альянсу та партнерами, щоб гарантувати, що відважні захисники України отримають критичні можливості, необхідні для боротьби з російською агресією", - зазначили в Пентагоні.

Нагадаємо

29 липня США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні куди увійшли снаряди до ППО, боєприпаси до РСЗВ HIMARS, артилерійські снаряди, протитанкові системи тощо.

Популярні

Новини по темі