rakety-atacms-uviidut-do-novoho-paketu-dopomohy-ukraini-vid-ssha-politico

Ракети ATACMS увійдуть до нового пакету допомоги Україні від США - Politico

 • 84740 переглядiв

Білий дім оголосить про новий пакет військової допомоги Україні на суму 300 мільйонів доларів, включаючи кілька армійських тактичних ракетних комплексів з дальністю дії 100 миль.

Очікується, що Білий дім у вівторок оголосить про те, що він надішле Україні кілька армійських тактичних ракетних систем у новому пакеті військової допомоги на суму 300 мільйонів доларів, за словами офіційних осіб США, які знають про обговорення, передає УНН із посиланням на Рolitico.

За словами одного з офіційних осіб, пакет включатиме кілька протипіхотних/протиматеріальних ракет, або APAM, старішої версії далекобійної ATACMS, яка долає 100 миль і несе боєголовки, що містять сотні касетних бомб. Усім було надано анонімність, щоб говорити перед оголошенням.

За словами цього чиновника та ще одного американського чиновника, транш також включатиме додаткові снаряди для 155-мм гаубиць і керованої реактивної системи залпового вогню. У вересні США вперше відправили першу партію ATACMS середньої дальності.

Ця новина з’явилася в той момент, коли Конгрес зупинив ухвалення додаткового запиту президента Джо Байдена, який включає додаткове фінансування війни в Україні, а також допомогу Ізраїлю та Тайваню. Пентагон не може надіслати Києву додаткові озброєння з грудня, коли у нього закінчилися гроші на поповнення запасів.

За словами двох офіційних осіб, пакет буде оцінений у 300 мільйонів доларів. У солдатів на передовій закінчуються боєприпаси та протиповітряна оборона, оскільки законодавці сперечаються навколо закону.

Пентагон зміг використати заощадження від попереднього армійського контракту на українську зброю, сказав представник міністерства оборони США.

Хоча українці будуть вітати нову зброю, останній пакет є лише тимчасовим рішенням.

"Це не альтернативний шлях для додаткового", — сказав у п’ятницю третій чиновник Міністерства оборони США про план використання армійських заощаджень для України.

США готують новий пакет військової допомоги для України - Reuters12.03.24, 17:12

Популярні

Новини по темі

В ОП пояснили, чого очікувати від візиту Макрона в Україну

 • 37377 переглядiв

ЄС продовжив індивідуальні санкції проти рф ще на пів року

 • 44338 переглядiв