rada-ukhvalyla-zminy-do-zakonu-pro-znyklykh-bezvisty-za-osoblyvykh-obstavyn

Рада ухвалила зміни до закону про зниклих безвісти за особливих обставин

 • 20798 переглядiв

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №11093 щодо пошуку зниклих безвісти. Генштаб ЗСУ створюватиме пошукові групи, а Координаційний штаб вестиме переговори на окупованих територіях.

Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт про внесення змін до статті 11 закону "Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин" (№11093). Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко, передає УНН

"Рада ухвалила закон (11093) про правовий статус осіб зниклих безвісти за особливих обставин. За - 295", - написав Гончарено у Telegram. 

Як наголошується в пояснювальній записці, на Генеральний штаб Збройних Сил України покладається утворення пошукових груп із пошуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Вони створюються за погодженням з Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими, який визначає порядок проведення цими групами пошукових робіт.

Координаційному штабу надається право на організацію та здійснення переговорів з гуманітарними місіями, громадськими об’єднаннями та фізичними особами, які провадять діяльність та/або перебувають на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, інших тимчасово окупованих територіях України, з метою розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Доповнення

В Україні створили Єдиний реєстр зниклих безвісти. Реєстр розроблено Міністерством внутрішніх справ спільно з Уповноваженим зі зниклих безвісти й іншими відомствами. 

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що Україна почала збір інформації щодо забору зразків ДНК за кордоном для пошуку зниклих безвісти на території України.

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В Іспанії померла найстаріша людина у світі

     • 10993 переглядiв

    Рада легалізувала трофейну зброю

     • 19565 переглядiв