rada-ukhvalila-zakonoproyekt-pro-okhoronu-geografichnikh-zaznachen

Рада ухвалила законопроєкт про охорону географічних брендів

 • 120446 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Верховна Рада ухвалила законопроєкт №5616 про охорону географічних зазначень для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів. Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт партії "Слуга Народу".

Цитата

"Верховна Рада України ухвалила законопроєкт про охорону географічних зазначень для с/г продукції та харчових продуктів №5616, який є однією з неодмінних умов для набуття країною членства у ЄС", – ідеться у повідомленні.

Деталі

У законопроєкті передбачено дотримання виключних прав виробників на позначення, наприклад, черешні як мелітопольської, огірків як ніжинських, меду як карпатського тощо. Тобто йдеться про найменування, яке ідентифікує сільськогосподарську продукцію або харчовий продукт.

"Наші унікальні продукти здатні конкурувати зі своїми світовими аналогами і заслуговують на такий саме захист географічного зазначення, як і їх європейські аналоги", – зазначив ініціатор законопроєкту, голова комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

За його словами, географічне походження швейцарського шоколаду чи італійського вина є для нас знаком якості. Те саме має відбуватися і з українськими продуктами.

Право на підготовку специфікацій та інших документів, необхідних для державної реєстрації географічного зазначення, матимуть об’єднання, в якому:

• більшість осіб є виробниками або переробниками товару;

• особи здійснюють у визначеному географічному місці;

• особлива якість та репутація товару зумовлена цим географічним місцем.

Нагадаємо

Кабінет Міністрів України спростив вимоги до маркування імпортних продуктів харчування, щоб їх можна було швидше ввезти під час воєнного стану.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Рада ухвалила законопроєкт про охорону географічних брендів

     • 120446 переглядiв

    1xBet позбавили ліцензій для роботи в Україні

     • 584317 переглядiв

    Українці в Польщі знову можуть отримати гроші на ліки: деталі

     • 271289 переглядiв

    На Прикарпатті викрили потужну ботоферму

     • 178455 переглядiв

    "Схід-2022": путін, шойгу і герасимов проінспектували хід навчань

     • 244586 переглядiв