putin-potentsiino-mozhe-dyskredytuvaty-nato-danilov

путін потенційно може дискредитувати НАТО - Данілов

 • 26749 переглядiв

Секретар РНБО Олексій Данілов попереджає, що російський диктатор володимир путін потенційно може досягти своєї мети, дискредитувавши НАТО.

Секретар РНБО Олексій Данілов, незважаючи на думку скептиків про те, що російська армія наразі не в змозі протистояти НАТО, вважає, що російський диктатор володимир путін потенційно може досягти своєї мети, дискредитувавши Альянс, а не розгромивши його у звичайній війні. Про це він заявив у матеріалі для Atlantic Council, передає УНН.

Данілов заявив, що  одна з ключових цілей путіна - руйнування ЄС.

Зазначається, що іншим важливим стратегічним пріоритетом путіна є розпуск НАТО.

"Хоча скептики стверджують, що російська армія наразі не в змозі протистояти НАТО, Данілов вважає, що Путін потенційно може досягти своєї мети, дискредитувавши Альянс, а не розгромивши його у звичайній війні", - йдеться в матеріалі Atlantic Council.

Як пише Atlantic Council, оскільки слабкість Заходу в Україні стає дедалі очевиднішою, путін може спробувати перевірити хитку рішучість лідерів НАТО, влаштувавши свого роду прикордонну провокацію.

путин ответил Макрону на предложение отправить войска НАТО в Украину и снова начал пугать мир ядерным конфликтом29.02.2024, 12:14

За словами Данілова, якщо Альянс не зможе дати адекватну відповідь, існує цілком реальна ймовірність того, що країни-члени швидко втратять віру в колективну безпеку і шукатимуть альтернативні механізми. НАТО, можливо, формально зможе пережити такий удар, але шкода його авторитету буде фатальною.

"Коли у вас у районі розгулює маніяк, завдання полягає в тому, щоб зупинити його якнайшвидше і не займатися переговорами та іншою нісенітницею", -  сказав Данілов.

Если Украина проиграет, россия точно нападет на страны НАТО - Зеленский08.03.2024, 14:46

Ґрунтуючись на своїй великій взаємодії з командувачами НАТО протягом останніх двох років, секретар Ради безпеки України повністю довіряє військовому керівництву Альянсу і вважає, що у них немає ілюзій щодо характеру путінського режиму і терміновості загрози, з якою стикається Захід.  Однак він також підкреслює, що, те ж саме не можна обов'язково сказати про політичних лідерів Європи.

Данілов заявив, що це вірний шлях до потенційної катастрофи.

"Ситуація разюче схожа на ситуацію 1930-х років, коли військові попереджали про зростаючу небезпеку, але були відкинуті політиками, які вважали за краще умиротворити Гітлера. путін - Гітлер нашої епохи. Якщо ми повторимо ту саму помилку ще раз, це може означати затемнення Заходу", - попередив Данілов.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    путін потенційно може дискредитувати НАТО - Данілов

     • 26749 переглядiв

    Данілов: одна з цілей путіна - руйнування ЄС

     • 25686 переглядiв

    В Одесі пролунали вибухи

     • 117735 переглядiв