prosto-ta-deshevo-u-kndise-pokazaly-modul-za-dopomohoiu-yakoho-rosiiany-skydaiut-svoi-bomby-na-ukrainu-video

Просто та дешево: у КНДІСЕ показали модуль, за допомогою якого росіяни скидають свої бомби на Україну (відео)

 • 74712 переглядiв

У КНДІСЕ показали модуль, за допомогою якого росіяни скидають свої бомби на Україну

Для скидання авіаційних бомб на Україну росіяни використовують універсальні модулі планування та корекції. Як виглядає цей модуль, у чому особливості його конструкції, фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз показали та розповіли журналістам УНН.

Експерти КНДІСЕ зазначають, що останнім часом ворог усе частіше використовує універсальні модулі планування та корекції (УМПК) для бомбових атак по Україні.

"Це є дешевий конкретний спосіб застосування авіаційних бомб для того, щоб не заходити на нашу територію на лінію бойового зіткнення і скидати з літаків авіаційні бомби по наших військах, по цивільних людях, містах і селах" - відзначає завідувач лабораторії військових досліджень КНДІСЕ Андрій Кульчицький.

Експерт зазначає, що у модулів достатньо проста конструкція, і в них використовується мікроелектроніка іноземного виробництва.

"Вісьмиканальна антена, система управління. Сервоприводи відомої китайської фірми. Видно, всі чіпи затерті лазером, щоб не можливо було встановити виконавця, виробника. Бомба прикріпляється до модуля і стає плануючим боєприпасом", - розповідає Кульчицький.

Додатково

Експерти КНДІСЕ раніше розповіли, чому ворог почав для атак по Україні частіше використовувати керовані авіаційні бомби.

"Ракети та "шахеди" – це відносно лімітована та більш матеріально затратна для ворога зброя. Її запаси вони системно намагаються поповнювати різними шляхами, однак загалом ідеться про виробництво з нуля. Водночас у росіян на складах накопичилися десятки тисяч авіаційних бомб, якими можна споряджати літаки прифронтової авіації", - зазначили експерти.

Захар Подкидишев

Слайдер

Популярні

Новини по темі