propalestynski-demonstranty-zabralysia-na-dakh-avstraliiskoho-parlamentu-potim-yikh-vidvela-politsiia

Пропалестинські демонстранти забралися на дах австралійського парламенту, потім їх відвела поліція

 • 17096 переглядiв

Пропалестинські демонстранти забралися на дах австралійського парламенту, щоб розгорнути плакати з критикою війни в Газі, і потім були заарештовані службою поліції. Пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Четверо прихильників Палестини були заарештовані за те, що забралися на дах будівлі парламенту Австралії в четвер, коли сенатор від правлячої партії країни пішов у відставку через позицію уряду щодо Палестини. Демонстранти простояли на даху будівлі в Канберрі близько години, розгорнувши чорні плакати, зокрема один із написом "Від річки до моря Палестина буде вільна", що є загальним рефреном протестувальників із Палестини. Однак законодавці засудили інцидент із порушенням безпеки, зазначає Reuters.

В Австралии задержан 14-летний подросток по поводу инцидента с ножевым ранением в университете Сиднея02.07.2024, 09:51

Прем'єр-міністр Ентоні Альбанезе засудив протести.

Відповідальні особи повинні відчувати всю силу закону. Мирний протест займає важливе місце в нашому суспільстві, але це не був мирний протест

- сказав він.

Чотирьох заарештували і звинуватили в незаконному проникненні, і їм заборонили відвідувати територію парламенту на два роки, повідомив представник поліції столичної території Австралії.

В результате израильских нападений на Газу погибли по меньшей мере 42 палестинца23.06.2024, 02:59

Популярні

Новини по темі