ukenru
pro-plan-b-dlia-tseremonii-vidkryttia-olimpiady-ne-mozhe-buty-y-movy-mvs-frantsii

Про план Б для церемонії відкриття Олімпіади не може бути й мови - МВС Франції

 • 20447 переглядiв

Міністр внутрішніх справ Франції підтвердив, що церемонія відкриття Олімпійських ігор 2024 року в Парижі не зазнає жодних змін, незважаючи на посилення терористичних загроз: 45 000 поліцейських забезпечать надзвичайну безпеку заходу.

Церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі  цього літа не мінятимуть незважачі на занепокоєння через підвищену терористичну загрозу. Про це розповів міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен, передає УНН з посиланням на TF1 Info.

Він підтвердив, що не може бути й мови про план Б для церемонії відкриття, яка відбудеться на Сені.

Там буде 45 000 поліцейських і жандармів, величезний периметр безпеки. Це буде надзвичайно безпечне місце

-заявив Жеральд Дарманен.

 Він запевнив присутніх, що все робиться заздалегідь для забезпечення безпеки заходу. Як приклад навів висилку понад 1000 осіб зі списку S  (осіб, які становлять загрозу безпеці країни – ред.) з території Франції, "як спосіб захистити себе" якнайкраще від нападів.

Доповнення

 Як раніше повідомляв президент Франції Еммануель Макрон, філія терористичного угруповання "Ісламська держава", яке взяло на себе відповідальність за стрілянину у концертному залі у росії, за останні місяці "зробило кілька спроб завдати удару по французькій землі".

Франція звернулася до 45 іноземних держав з проханням надати кілька тисяч додаткових військових, поліцейських і цивільних співробітників для забезпечення безпеки Олімпійських ігор в Парижі цього літа. 35 з них вже погодилися об'єднати зусилля для забезпечення безпеки ігор. 

Додамо

Українські спортсмени вимагають заборонити російським та білоруським спортсменам брати участь в Олімпіаді 2024 року через їхню підтримку російської війни проти України.